Tüm eğlencenin tek bir alana alındığı festivalin açılış seremonisine, JAKEM Komutanı Ercan Altın, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya ve MHP Nevşehir Yönetimi, kamu kurum ve kuruluşları ile özel firma yöneticileri, siyaset ve sanat dünyasından isimler ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Kaymaklı Belediyesinden festival alanına kadar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile yürüyen protokol üyeleri ile vatandaşlar festivalin resmi açılış programında kuru kaymakların tadına baktı.

Festivalin resmi açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, kuru kaymak üretim ve paketleme tesisi için etüt çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Başkan Çekiç: “Bu festivalin düzenleyicisi belediyemiz lakin ev sahibi tüm Kaymaklılı hemşerilerimdir. Festivalimize sahip çıkmanızı rica ediyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kaymak yarışmasına geçildi. Süslü ve sade kategorilerinde toplam 18 katılımcının yarıştığı yarışmada birbirinden özel kaymaklar jüri karşısına çıktı.

Süslü kaymak kategorisinde;

1. Hatice Akın,

2. Serpil Tiftik,

3. Bahtişen Karakoyun olurken;

Sade kaymak kategorisinde;

1. Elmas Şenel,

2. Tülay Karaketir,

3. Gülşen Yarbulan oldu.

Gün boyu süren festivalde Grup BKM, İlhan Kılıçtaş ve ekibi, Tuncay Atav ilizyon gösterileri, sema gösterisi ve ilahi dinletisi gibi birçok etkinlik yer aldı. Öğleden sonraki programa katılan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise Kaymaklı Atatürk Ortaokulunda Fen Lisesi kazanan öğrencilere hediyeler verdi. Final konserlerinde Ankaralı İbocan ve Hamiyet festivale katılanlara eşsiz bir gece yaşattı.