Demir ve Ekici, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olarak bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışmasının son başvuru tarihinin 20 Ağustos 2018 olduğunu belirterek yarışma hakkında istişarelerde bulundular.

Demir ve Ekici, yarışmada derece alacak filmlerin Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC, Makedonya ve Türkiye’de yapılacak üniversite ve halk gösterimleri hakkında değerlendirmede bulundular.

Konuyla alakalı yapılan açıklamada bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Belgesel Film Yarışması yine hem öğrenci dalında hem de profesyonel dal kategorilerinden oluşacak. Bu yılda birbirinden güzel filmler yarışmaya katılırken şuana kadar 100’ün üzerinde film başvurusu yapıldı.

Ayrıca bu Türk Devletleri tarafından yapılan girişimler sonucunda ortak bir çalışmayla “Türk Ana” filmi çekilmekte. Ülkeler arasındaki maneviyatı artırmak ve bağlılığı sağlamak adına yapılan bu film çekimi ilerisi için de sinema sektörüne etki yapacak.

Birçok ünlü yönetmenin destek verdiği festival ve yarışmaya ilgi her geçen gün artıyor.

Demir ve Ekici açıklamalarının devamında “Bu bağlamda katkı sunan proje ortaklarımızın, bakanlığımızın ve devletimizin bizlere daha fazla destek olması bu festivalin daha anlamlı ve faydalı olmasına katkı sağlayacaktır. 7 ülke 8 şehir bir festival sloganıyla çıktığımız bu yolda 06 Ekim 2018 günü İstanbul’da yapılacak olan Gala Gecemize tüm halkımızı bekliyoruz” dediler. Festival ve yarışma ile ilgili geniş açıklama http://www.tdgf.org.tr/ internet sitesinden takip edilebilir.