Usta yönetmenin vefatının ardından kültür sanat dünyasından birçok isim sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirdi.

Ürgüp ilçesinde eski Belediye Başkanı Bekir Ödemiş tarafından yapılan organizasyon çalışmalarına önemli katkılar sağlayan Ertem Göreç, Türk sinemasına birbirinden güzel filmlerde yönetmen koltuğuna oturdu.

Ürgüp eski Belediye Başkanı Bekir Ödemiş yönetmen Ertem Göreç’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren bir taziye mesajını paylaştı.

Ödemiş mesajında; “Ürgüp’te sinema sektörünün gelişmesinde her daim desteğini gördüğüm Türk sinemasının değerli yönetmeni Ertem Göreç’i yitirdik. Unutmayacağız. Yolu açık olsun.” dedi.

ERTEM GÖREÇ KİMDİR?

Bursa'da 1931'de dünyaya gelen usta yönetmenin ilk yönettiği film, 1959 yılında çekilen Kanlı Sevda oldu. Ertem Göreç, 1961'de, senaryosunu Vedat Türkali'nin yazdığı toplumsal gerçekçi film "Otobüs Yolcuları"nı yönetti. Filmin başrollerinde Ayhan Işık, Türkan Şoray, Senih Orkan, Atıf Kaptan, Reha Yurdakul, Avni Dilligil ve Suphi Kaner oynarken, filmin özgün müziklerini ise Yalçın Tura ve Ruhi Su yaptı. Türkiye'de ilk işçi ve grev filmi olan Karanlıkta Uyananlar'ın 1964'de yönetmen koltuğuna oturan Göreç'in, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler adlı filmi ise Türkiye'de fantastik sinemanın ilk örneği olarak sayıldı.