İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda okul idarecileri ve öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu.

Eski Başkan Kabukçuoğlu belediyenin borcunu açıkladı Eski Başkan Kabukçuoğlu belediyenin borcunu açıkladı

Vatandaşların ve öğrencilerin rağbet gösterdiği programda Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukçuoğlu, Başsavcı Kemal Karakaya, Savcı Gülay Atasoy, Hakimler Fatma Gürkan, Elif Açıkel, Merve Sungun,  ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Gürkan konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un, zamanının en aydın şahsiyeti olarak hayatını Kur'an esaslı yaşayan, derdi vatan olan bir Türk İslam büyüğü olduğunu ifade etti.

İstiklal Marşı’nın anayasada değiştirilemez maddeler arasında yer aldığını belirten Gürkan, böylelikle millî marşta yer alan vatan, iman, ezan, şüheda, hürriyet, mabed gibi birçok kavramın da anayasa ile teminat altına alındığını hiç kimsenin bu değerler aleyhine olamayacağını bildirdi.

Türk milleti olarak millî mutabakat metni İstiklal Marşı’nda kuvva-i milliye ruhundan hareketle bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği program, ilkokul öğrencilerinin salondakilerle beraber İstiklal Marşı’nı okumasıyla son buldu. 

414375281_680048354274653_7672778805543001288_n

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR