NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlenen programa; NEVÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Çatak, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, NEVÜ Yazılım ve İnovasyon Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sema Atasever, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Metaverse (Sanal Evren)  ve yapay zekâ üzerine yaptığı çalışmaları, yazılım teknolojileri ihraç eden firma girişimi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Taşkın Koçak, Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality(AR), Sanal Gerçeklik (Virtual Reality (VR) gibi kavramlar odağında yükselen Metaverse'ün tarihini ve nasıl bir deneyim olacağını anlattı.

Metaverse’nin günümüzün bir gerçeği ve vazgeçilmezi olduğunu ve Metaverse ile ilgili hazırlıkların yapılması gerektiğinin altını çizen Koçak, yapay zekâyı “insanın zeki çocuğu” olarak tanımlayarak gelecekteki toplumsal ilişkileri ve teknolojiye bilinçli entegrasyonun önemine vurgu yaptı. 

Metaverse evrenlerinin İnternet, Web 3.0, XR (VR, AR, MR), Blockchain ve Yapay zeka unsurlarından oluştuğunu belirten Koçak konuşmasında eğitim, sosyal, eğlence, turizm, spor, iş dünyası, sanayi, finans ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda Metaverse kullanımıyla ilgili örnekler verdi.

Konuşmasının ardından katılımcılar tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Koçak’a, etkinliğin sonunda teşekkür eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş kendisine teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Diplomat Miki Taguchi, NEVÜ’de Diplomat Miki Taguchi, NEVÜ’de

05-17

Kaynak: HABER MERKEZİ