Milletvekili Çalışkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yılın son iki ayında Devlet Su İşleri tarafından Acıgöl’e bağlı Tatlarin kasabasında, Kozaklı’da ve merkeze bağlı Özyayla köyünde yapılacak çalışmaların sözleşmelerinin imzalandığını duyurarak, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Fidan’dan Başkan Arı’ya hayırlı olsun ziyareti Vali Fidan’dan Başkan Arı’ya hayırlı olsun ziyareti

Çalışkan yaptığı paylaşımda Kasım ve Aralık ayında içerisinde sözleşmesi imzalanan çalışmaları şu şekilde anlattı: “Tatlarin kasabasının Ballık Deresi taşkın kontrolü 2.kısım inşaatı, 21 Kasım 2024 tarihinde tamamlanacak olan iş kapsamında, Ballık Deresi’nde 544 metre U kesitli betonarme taşkın kontrol kanalı, 3 adet menfez,  ve pano panel tel çit yapılarak kasaba taşkın zararlarından korunacaktır.

Kozaklı taşkın kontrolü 2.kısım inşaatı, 1 Kasım 2024 tarihinde tamamlanacak olan iş kapsamında, Kozaklı 1. kısımda 1248 metre, 2. kısımda ise 288 metre olmak üzere 1536 metre çift taraflı betonarme U kesit kanal, 14 adet menfez ve pano panel tel çit yapılarak ilçe merkezi taşkın zararlarından korunacaktır.

Özyayla köyü Çatağan Deresi taşkın kontrolü inşaatı, 29 Kasım 2024 tarihinde tamamlanacak olan iş kapsamında  Çatağan deresinde, 969 metre U kesitli betonarme taşkın kontrol kanalı, 5 adet menfez, 1 adet rüsubat tutucu tersip bendi, duvar üstlerine pano panel tel çit yapılarak köy taşkın zararlarından korunacaktır.”

Milletvekili Çalışkan, yatırımlar için destek veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi Ali Fidan ve il protokolüne teşekkür etti. 

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR