Bir otelde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHP Milletvekili Filiz Kılıç, Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, MHP İl Başkanı Ali Akkoç, NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, NESİAD üyeleri ve davetliler katıldı.

WhatsApp Image 2024-02-02 at 23.09.35

“MEVCUT ORGANİZE SANAYİLERİMİZİ GELİŞTİRMEMİZ, BÜYÜTMEMİZ GEREKİYOR”

Nevşehir'in büyümesi için sanayinin büyümesi gerektiğini vurgulayan Özgün şunları söyledi: “Yıllardır sorun olan doğal gaz sorunu gündemde. Allah izin verirse bu ay içerisinde mühendislik saha çalışması ihalesi yapılacak. Derinkuyu ve Acıgöl ilçesinden geçip organize sanayilerimize gidecek boru hattımız ve dokuzuncu ay itibari ile de imalat tarih de veriyorum çünkü BOTAŞ Genel Müdürle görüştüm. Dokuzuncu ay itibarıyla da imalat için ihale yapılacak. 2025 yılı içerisinde Acıgöl ilçemiz, Derinkuyu ilçemiz ve organize sanayilerimizin gaz sözünü aldık inşallah hayırlı uğurlu olur. Depremden sonra ciddi manada talep var bölgemize. Tabi talebin olması ile beraber bizim mevcut organize sanayilerimizi geliştirmemiz, büyütmemiz gerekiyor. Kuyulutatlar yeni bir organize sanayi bölgemiz, Avanos tekrar başlayacak. Özellikle tarım alanında Kozaklı'daki organize tarım bölgesi yeni ismiyle daha da fazla devam edecek. Bu arada Acıgöl- Karacaören yolu daha önce gündeme alınıp sanayi alanı noktasında da bir çalışmamız vardı. İl Özel İdaresi şu anda 18 uygulaması ihalesine çıktı kısa sürede de inşallah orayı sanayi hizmetine sunacağız. Aynı şekilde Ürgüp Çökek bölgesinde sanayileşme çalışmamız var. Orada yaklaşık 750 dönüme yakın bir mera alanımız var. Hemşehrimiz Sayın Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’e de destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Orada da bayağı bir yol katedildi. Allah izin verirse oradan da mera alandan çıkardıktan sonra Ürgüp ilçemizin de sanayi sorunu çözeceğiz.”

WhatsApp Image 2024-02-02 at 23.09.41

NEVŞEHİR'İN NÜFUSU BİLİNENİN AKSİNE GÖÇ ALAN BİR ŞEHİR.

Milletvekili Çalışkan, Nevşehir’in bir turizm kenti, Nevşehir’de nerede konuşulursa konuşulsun akla ilk gelen şeylerden birinin turizm olduğunu söyledi.

Nevşehir’de artık turizmden öte tarım ve sanayide de Türkiye'de nüfus oranına göre ilk 5’te olan illerden olmayı istediklerini aktaran Çalışkan , “ Bu güç bu potansiyel emin olun Nevşehir'de var. Bize düşen bu lokomotife güç ve hız vermek. Şöyle ki Nevşehir'in nüfusu bilinenin aksine göç alan bir şehir. Yüzde iki artıyor her geçen yıl. Ve bu hızla devam ederse bizim üzerimize düşen kamuya da özel sektör eliyle Nevşehir'de yeni istihdam alanları olur olacak. Şöyle ki önümüzdeki 5 yılın, önümüzdeki 10 yılın projeksiyonuna bakarsak Nevşehir'de işsizlikle karşı karşıya gelmemek için bu çalışmaları şimdiden planlamamız gerekiyor.” dedi.

NEVŞEHİR'DE BÜYÜK YATIRIMLARI, FABRİKALARI PLANLAMAK VE YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Milletvekili Çalışkan konuşmasına şöyle devam etti, “Nevşehir olarak Türkiye ekonomisinde birçok konuda sanayimiz rekabet şöyle ki turizmde blok bims imalatında gıda ürünleri imalatında rekabetçiyiz. Ve gelişen sektörlerimiz var. Ve o gelişen sektörlerimizin de daha fazla bu gelişime yön vermesi noktasında makine imalatında, kimyasal ürünler imalatında ve yenilenebilir enerjide inşallah önümüzdeki süreçte gelişen sektörlerimiz rekabetçi sektörler haline gelecek. Nevşehir’imizin merkezi, onu atlamak olmaz. İkinci el oto pazarında da Nevşehir Türkiye'de çok önemli bir yere sahip. Peki bunlar yeter mi? Bunlar yetmez. Ve yetmeyecekte gibi duruyor. İlleri ileri taşıyan sektörler, ileri taşıyan en önemli unsurlardan biri bu illeri sırtına alacak bu illeri göğüsleyecek ve etrafında kümelenmelere sebep olacak yeni yatırımlar yeni fabrikalar kurmakla olacak. Bakın Kırıkkale'ye bakıyoruz. Makine Kimya Kırıkkale'yi kalkındırıyor. Kırşehir'de Petlas. Aksaray'da Brisa fabrikası, Mercedes benz fabrikası. Bunu hep sahaya çıktığımızda duyuyoruz. Nevşehir'de yan sektörlere de destek verecek olan büyük yatırımları, fabrikaları planlamak ve yapmak zorundayız. Böyle bir zorunluluğumuz var. Niye? Nüfusumuz giderek artıyor. Ve özellikle deprem sonrasında da İstanbul'dan geri dönüşler çok hızlı bir şekilde şehrimize başladı ve bu şekilde devam edecek. Bu noktada ilimizde en önemli şeylerden biri, en önemli Madenlerden biri ponza. Ponza da Türkiye'de ve dünyada rekabetçiyiz. Şöyle ki dünya genelinde rezervlerde 15 milyar metreküp var. Türkiye'de 3 milyar metreküp Nevşehir'imizde yaklaşık 450 milyon ton. Şöyle ki en çok talep gören ve en kaliteli ponza. Beyaz altın dediğimiz. işte bunun kıymetini bilerek özellikle şu an şehrimizde bu blok bims imalatında çalışan sanayicilerimizin yeni nesle, yeni teknolojiye ayak uydurarak kapasite artışı ve ihracat artışı, ihracat rakamlarını en üst seviyelere çıkarmak için elimizden geleni biz siyasiler olarak yapmak durumundayız, yapmak zorundayız. “

WhatsApp Image 2024-02-02 at 23.09.39

“BUNDAN SONRADA BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE HAREKET EDECEĞİZ”

Kılıç ise, “Biz bundan sonrasında da siyasetçiler olarak iş adamlarımızın, sanayicilerimizin bu birlik beraberliğini bizler de İnşallah bundan sonrasında da bu birlik, beraberlik içerisinde hareket ederek Ankara'da bürokrasideki iş adamlarımızın sorunlarını çözerek veya önlerini açarak yapacağımız tek şey bu bence. İnşallah hızlı trenimizi de çevre yolumuzu da bir an önce Nevşehir’imize getireceğiz.” Şeklinde konuştu.WhatsApp Image 2024-02-02 at 23.09.40 (1)

“SEÇİM DÖNEMİMDE BELEDİYE İMKÂNLARINI KULLANMAYACAĞIMIZA DAİR SÖZ VERMİŞTİK”

NTB’den başkanlara hayırlı olsun ziyareti NTB’den başkanlara hayırlı olsun ziyareti

Başkan Savran İse konuşmasında , “Seçim dönemi başlarken belediye imkânlarını kullanmayacağımıza dair söz vermiştik. Burada belediye başkanı alarak söz aldım. Daha fazla reklamımı yapmayım. Abilerimizde kızmasın rakiplerimizde burada” ifadelerine yer verdi.

WhatsApp Image 2024-02-02 at 23.09.41 (1)

Gala Gecesi’nde konuşan NESİAD Başkanı Ertaş, NESİAD’ın 1991 yılında kurulan şehrin ilk iş insanları derneği olduğunu belirten Ertaş, 5 yıl öncesinde derneği devraldıklarını ve çalışmalara başladıklarını söyledi.

NESİAD olarak 5 yıl boyunca yüzlerce etkinlik, onlarca proje, birçok etkinliğe ev sahip yaptıklarını kaydeden Ertaş, “Nevşehir, Kapadokya bölgesinde yer alan Antalya, İstanbul ve Muğla illerinden sonra turizm açısından en fazla rekabet gören hizmetimiz arasına gelmektedir. Türkiye'deki hizmetine baktığımız zaman yirmi yedi ilin önündedir. Bu bizler için gurur ve onur vericidir. Daha fazla rakamlara ulaşmak için de ihracata yönelik pazarlama çalışmalarımıza UR-GE ile hem de diğer çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından NESİAD yönetim kurulu üyelerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

WhatsApp Image 2024-02-02 at 23.09.40

Kaynak: MEHMET GÜNAY