Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale,  Kırşehir ve Niğde’de kamu, üniversite, sanayi işbirliğini artırmayı amaçlayan Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’nın (SOGEP) ön başvurularının başladığını bildirdi.

AHİKA’dan yapılan açıklamada; “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Kalkınma Ajansları tarafından Türkiye genelinde yürütülen bir hibe programıdır. SOGEP’in hedefi, uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmaktır.” denildi.

2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ön başvurularının alınmaya başlandığının belirtildiği açıklamada, ön başvuru formunun 31 Ocak 2022 tarihine kadar AHİKA’nın internet sitesinde yer alan e-posta adreslerine iletilmesinin gerektiği kaydedildi.