Söz konusu fona devletinde önemli ölçüde destek sağlayacağının altını çizen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı Ördü, “Çankaya köşkünde Başbakınımız Binali Yıldırım, Konfederasyon Başkanımıza, Birlik başkanlarımıza yemekli bir toplantı düzenlediler.

Bu toplantıda esnaf ve sanatkarımız açısından son derece önemli müjdeler verdi. Bu müjdelerden biri esnaf ve sanatkar camiası olarak sık sık gündeme getirdiğimiz Ahilik Fonu idi. Sayın Başbakanımızın açıkladığı müjdelerden biri bir işçi işten çıkarıldığında 6 ay süreyle işsizlik maaşı alabiliyor ve bu süre zarfında yeni bir işe bakabiliyor.

Ancak esnaf ve sanatkarımız Allah göstermesin işleri kötü gidip işyerini kapadığında böyle bir şansı yok. Bu konuda Konfederasyon başkanımızın da sık sık gündeme getirdiği bir konu vardı. Ahilik fonu. Bu konuda Gümrük Ticaret Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığımız ortaklaşa bir çalışma yaptılar.

Ahilik fonu uygulamaya geçiriliyor. Büyük bir ihtimalle meclisten de geçirilecek. Bu uygulama çerçevesinde esnaf sanatkarımız 2 yıl süreyle ahilik fonu pirimi ödeyecek. Aylık 35 TL prim ödeyecek esnaf sanatkarımız. Bu fona devletimizde katkı sağlayacak.

Allah vermesin esnaf ve sanatkarımızın başına biraz önce bahsettiğimiz olumsuz bir durumun gelmesi halinde bu fondan esnaf sanatkarımız yararlanabilecek. Konuyla ilgili daha geniş açıklamaları önümüzdeki günlerde yine basın yayın kuruluşlarımız aracılığıyla yapmaya devam edeceğiz” dedi.