Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, İl Müdürlerine; özellikle Mart ve Nisan Aylarının çiftçilerimiz ve üreticilerimiz açısından önemli aylar olduğunu, çiftçimizin ve yetiştiricilerimizin üretmeye devam etmesini, planlı, programlı ve akıllıca hareket ederek üretimin sekteye uğramaması için gerekli tedbirlerin alınmasını, Bakanlığımıza bağlı Kurum, Kuruluşların, İl ve İlçe Müdürlüklerimizin, her daim çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olup onların motivasyonlarının yüksek tutulmasını, bu süreçte yapılması gerekenlerin vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdalara ulaşabilmesinin sağlanması olduğunu ve bu sebeple gıda arz ve talep dengesinin muhafaza edilmesini, önümüzdeki yılların ihtiyaçlarını ön görerek çiftçilerimizin doğru yönlendirerek yanlarında olunması gerektiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli açıklamalarının devamında; "Her şey sınırlandırılsa bile gıda ve beslenme sınırlandırılamaz. Çünkü Tarım her şeyin kaynağıdır. Önceliğimiz gıda arz ve talep dengesini korumak. Vatandaşlarımızı güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaştırmaktır. Üretim olmadan gıda ve sanayi başta olmak üzere diğer faaliyetlerin sürdürülebilirliği sağlanamaz. Milletimizin talepleri doğrultusunda, gıda ihtiyacının sağlamak ve gıda değer zincirinin canlı kalmasını sağlamak zorundayız." dedi.

Yereldeki bağlantı noktalarının İl ve İlçe Müdürlükleri olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli; "Bizim gözümüz kulağımız sizler olacaksınız. İllerinizde kuracağınız takip sistemi ile vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli bütün tedbirler almalısınız. Bu süreçte olumsuz giden her veriyi ve sorunu bizlerle paylaşın, paylaşın ki bizlerde gerekli tedbirlerimizi ona göre önceden önlemini alalım. Tarım takvimini dikkate alındığında gerekli tedbirler ivedilikle alınmalıdır, özellikle tarımsal üretimin kesintisiz bir şekilde devam edebilmesi için çiftçilerimizin ekim, dikim ve gübreleme faaliyetlerinin üretim aşamasında sürdürülebilmesi için bütün imkanlarımızı seferber edip, üreticilerimizin arazilerinde, bahçelerinde, seralarında ve çiftliklerine ulaşmalarına imkan verelim. Bunların yanında gübre, tohum, ilaç, yem ve benzeri tarımsal girdilerin üretiminin, erişim ve dağıtımının kesintisiz devam etmesini sağlayalım. Temel gıda ürünlerimizde fiyat değişimlerini ve stok takibini günlük olarak yapalım. Ayrıca 65 yaş üstü çiftçilerimize bağ, bahçe ve tarlasında üretimle ilgili iş ve işlemlerini yapabilmeleri için esneklik sağlanması, bu olağanüstü süreçte hayati önem arz etmektedir. " dedi.

Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan, koronavirüs salgının yayılımını engellemek amacıyla, denetçilerin cezai işlemden ziyade, salgın virüs ile mücadele için, bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına öncelik vermesi gerektiğini belirten Bakan Dr. Bekir Pakdemirli; bu konulardaki görevlerin layıkıyla yerine getirilmesini ve bu zorlu süreçte gerekli hassasiyetin gösterilmesini beklediğini sözlerine ekledi.