Kültür ve Turizm Bakanı Topçu: “Bütün Hristiyan dünyasına sesleniyorum. Oradaki halklara sesleniyorum. Sizin ülkelerinizde siyaseten çok şey söylenebilir. Türkiye ile ilgili siyasi kaygılarından ötürü hükümetleriniz bazı menfi şeyler söyleyebilir. Siz sakın bunlara kulak asmayın. Türkiye´nin bütün illeri en az sizin illeriniz kadar güvenli, en az sizin illeriniz kadar güzel. Sizi bu Noel arifesinde Noel´inizi Türkiye´de geçirmeye, Nevşehir´de geçirmeye, burada inanç değerlerinizle ilgili ziyaretler yapmaya davet ediyorum.

Nevşehir´in Ürgüp ilçesinde yeni yapılan iki okulun açılışı için Nevşehir´e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ilk olarak Vali Mehmet Ceylan´ı ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Bakan Topçu, kültür varlıklarını, turizm değerlerini küresel marka yapmak istediklerini belirtti. Hristiyan dünyasına seslenen Topçu, tüm Hristiyanları Noel´i kutlamak için Türkiye´ye davet etti.

Bakan Topçu şöyle konuştu: “Kültür varlıklarımızı ve turizm değerlerimizi küresel marka yapmak gibi bir hedefimiz var. Bu çerçevede bütün Hristiyan dünyasına sesleniyorum. Oradaki halklara sesleniyorum. Hristiyan dünyasındaki Hristiyanlara sesleniyorum. Sizin ülkelerinizde siyaseten çok şey söylenebilir. Türkiye ile ilgili siyasi kaygılarından ötürü hükümetleriniz bazı menfi şeyler söyleyebilir. Siz sakın bunlara kulak asmayın. Şunu size söylüyorum.

Türkiye´nin bütün illeri en az sizin illeriniz kadar güvenli, en az sizin illeriniz kadar güzel. Nevşehir bunlardan birisi. Sizi bu Noel arifesinde Noel´inizi Türkiye´de geçirmeye, Nevşehir´de geçirmeye, burada inanç değerlerinizle ilgili ziyaretler yapmaya davet ediyorum. Ve buraya gelince göreceksiniz ki Türk milletinin misafir severliği sizi çok mutlu edecek.

Onun için bütün Avrupa, bütün dünyadaki Hristiyanları bu Noel arifesinde Nevşehir´imize ve Türkiye´nin diğer güzel illerine bekliyorum. Gayet rahat olsunlar. Gönülleri rahat olsun. Oralarda yazılanlara, çizilenlere siyasetçilerinin söylediklerine itibar etmesinler, Türkiye´nin her bir ili kendi ülkelerindeki iller kadar güvenli, kendi ülkelerindeki iller kadar güzel. Bu güzelliği ve güvenliği biz Avrupa´daki bütün vatandaşlarla paylaşmak için Noel arifesini bir gerekçe olarak söylüyorum. Noellerini Türkiye´de ve Nevşehir´de kutlamalarını istiyorum.”

Topçu, ziyaret defterini Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun hediye ettiği kalemle imzalamak istedi ancak mürekkebi biten kalem yazmayınca kendisine verilen başka bir kalemle imzalamak zorunda kaldı.