Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, kendisine hakaret edenlere açtığı davalardan kazandığı tazminatlarla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliği ile üniversite öğrencilerine hamsi şöleni ve Yusuf Güney konseri düzenledi.

Üniversite öğrencilerine moral sağlamak amacıyla NEVÜ kampüsünde gerçekleşen etkinlikte, mangalda pişirilen 1 ton hamsi NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Belediye Başkan Yardımcıları Ersan Erkut ve Bektaş Demir ile görevliler tarafından ekmek arasında yaklaşık 10 bin öğrenciye ikram edildi.

Büyük ilgi gösterilen şölende öğrenciler halay çekti, horon tepti. Etkinlik, daha sonra Yusuf Güney konseri ile devam etti.

Belediye Başkanı Arı, yaptığı açıklamada, dağıtılan hamsilerin bir arkadaşı tarafından hediye edildiğini, konser ve organizasyon giderlerinin ise kazandığı tazminatlarla karşılandığını söyledi.

Arı, “Seçim öncesi verdiğimiz sözlerden birisi de sanatsal ve kültürel faaliyetlerin icra edilmesiydi. Bugüne kadar birçok etkinliği icra ettik. Üniversite öğrencilerimize konser sözümüz vardı. Bunu kış günü bir hamsi festivali ile taçlandıralım dedik. Bu etkinlikteki 1 ton hamsiyi Samsun’daki bir arkadaşım gönderdi. Sanatçı ve organizasyon ücretini de belediyeden karşılayacaktık ama bir tazminat yetişti. Tazminatımızı aldık, festivalin organizasyon kısmını bu ücretle karşıladık.” dedi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı da “Karadeniz’in bu coğrafyaya hediye ettiği en güzel lezzetlerden birisi hamsidir. Öğrencilerimize bu lezzeti tattırmak için her yıl benzer organizasyonlar yapıyoruz. İldeki kurumlar birlikte hizmet etmeyi temel hedef seçtikleri zaman önemli işler başardıklarının küçük bir örneğidir.” diye konuştu.