Göreme Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velinin yanı sıra Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren'in de katıldığı törende, öğrenciler şiir okuyarak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Törende konuşan Göreme Belediye başkanı Ömer Eren, tüm öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yeni eğitim ve öğretim yılını kutladı.

Göreme'de öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için belediye olarak üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Eren, öğrencilerin geleceğin teminatı olduğunu, bu konuda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Programa Göreme İlköğretim Okul Müdürü Vedat Doğan da eğitimin insan hayatında büyük yeri olduğunu ifade ederek, eğitim seviyesi yüksek toplumların daha çabuk kalkınacağını ve ilerleyeceğini kaydetti.

Tören, öğrencilerin hazırlayıp sunduğu çeşitli gösterilerin ardından sona erdi. İlköğretim ve ortaokul okul müdürleri tarafından başkan Eren’e desteklerinden dolayı plaket verildi.