Programa Becel’in yanı sıra, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Ali Öbekli, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Bims Sanayiciler Derneği Başkanı Necdet Civelek ile odanın bims üreticisi üyeleri katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, konuşmasında, “İdlib konusunda NTSO ve bims firmalarına göstermiş olduğu özveri için teşekkür ediyorum. Ayrıca sizlerin sorunlarınızı birincil ağızdan dinleme şansına sahip oldum. Bakanlıklarımız ve valiliğimiz sorunların çözümü noktasında elinden geleni yapmaktadır. Pandemi sürecinde zor koşullar altında fedakarca üretim yaptığınızın farkındayız ve bu sebeple her zaman yanınızdayız.” dedi.

Parmaksız da "Nevşehir için bims sektörünün ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Toprağın yapıya dönüşmesini sağlayan bims, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaygın kullanılan yapı malzemesidir. İnşaat sektöründeki payımızı el birliğimizle artırmalıyız. Sektöre ivme kazandıracak her türlü destek ve çalışmalara hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Ayrıca, tüm dünyanın zor günler geçirdiği bu günlerde, Suriye’de yardıma muhtaç olan kardeşlerimize bir nebze olsun destek olmak amacıyla hayata geçirilen projeye desteklerinden dolayı başta Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel’e ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Toplantıda bims firmalarının sorunları ve sorunlarının çözümlerine dair görüşmeler de görüşüldü.