Nevşehir İl Müftülüğü Gaznevi Camiinde açılan Yaz Kuran Kursu büyük ilgi görüyor.

Gaznevi Camiinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın ve Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ile İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat'ında katılımı ile açılışı yapılarak başlayan Yaz Kur’an Kursunda şu ana kadar 30 öğrenci ana sınıfına, 100 kız öğrenci ve 75 erkek öğrenci, olmak üzere toplamda 205 öğrenci şu ana kadar kayıt yaptırdı. Gaznevi Camii Görevlileri İmam Hatip Ali Özcan, Müezzin Kayyım Mustafa Akgüneş ile Nevşehir İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen İmam Hatip Yusuf Akkuş fahri görevliler Canan Elma, Mehtap Orhan ve ana sınıfında bulunan iki Kur’an Kursu öğreticisi ile birlikte toplam 7 öğretici Gaznevi Camii ve Kur’an Kursunda görev yapıyor.

Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan; “Yaz Kur’an Kurslarına çok önem veriyoruz. Kurs boyunca çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu da öğrencilerin ilgisini çekiyor ve kayıtlarımızda her gün çoğalıyor. Yaz Kursu boyunca şu etkinlikleri yapıyoruz. Halı sahada maçlar yaptırıyoruz, havuza götürüp yüzdürüyoruz, piknik yapmaya gidiyoruz, haftanın belirli günlerinde dondurma, kek, çikilota, meyve suyu vb. ikramlarımız oluyor. Bunların yanında Kurs sonunda ödüllü sınav yapıyoruz. Dereceye giren öğrencilere önemli hediyeler veriyoruz.

Ayrıca Peygamber efendimizin de metodu olan, Önce yaptığın işi sevdir, sonra kendini sevdir, sert ve kırıcı davranma ve ödüllendir metodunuda uygulamaya çalışıyoruz. Bu metodu uygulayınca hem sayımız artıyor hem de başarıyı yakalıyoruz.

Yaz Kur’an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığının yayınları ve müfredatı uygulanıyor. 25 Haziran’da başlayan yaz kursları 17 Ağustos'ta sona erecek” dedi.