Ülke genelindeki ortaokul öğrencileri arasında düzenlenecek yarışmaya başvurular 1 Kasım 2021 tarihinde başlayıp 1 Aralık 2021 saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvurular yarisma.diyanet.gov.tr adresinden bireysel olarak internet yoluyla gerçekleştirilecek.

Ortaokul öğrencilerine yönelik “Gençlik Bilgi Yarışması” 4 Aralık 2021 tarihinde saat 14.00’da çevrimiçi olarak yarisma.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Yarışmaya başvuran ortaokul öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan “Hz. Muhammed’in Hayatı (Prof. Dr. Casim Avcı - Mevlana İdris)” adlı eserden sorumlu olacak. Yarışmacılar http://yayinsatis.diyanet.gov.tr/ adresinden ya da Diyanet yayınları satış bürolarından adı geçen eseri temin edebilecek.

Yarışma sonuçları ise 10 Aralık 2021 tarihinde yarisma.diyanet.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak.

Yarışma sonunda her ilden ilk üçe giren öğrencilere Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığı ile il müftülükleri tarafından il birincisine: 500 TL, ,l ikincisine 300 TL ve il üçüncüsüne 200 TL ödül verilecek.

Türkiye geneli sıralamada ilk 10 içerisine giren öğrencilere ise Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri tarafından birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, dördüncüye 2 bin 500 TL, beşinciye: bin TL, altıncıya: bin TL, yedinciye bin TL, sekizinciye bin TL, dokuzuncuya bin TL ve onuncuya bin TL ödül verilecek.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye Nevşehir İl Müftülüğü internet sitesi duyurular bölümünden ulaşılabilir.