Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülkemizde bulunan göçmenlerin sahih dini bilgi ile aydınlatılması, din hizmetlerinden yeterli düzeyde istifade edebilmeleri, toplum ile sosyal uyumlarına katkı sağlanması amacıyla “Göç ve Çocuk” temalı resim yarışması düzenlenecek.

Yarışmaya, Türkiye’de ikamet eden 15-20 yaş aralığında (01.01.2001-31.12.2006 tarihleri arasında doğanlar - her ikisi de dahil) ve hakkında kısıtlılık kararı bulunmayan bütün bireyler sadece bir resimle katılabilecek.

Resimler, 15 Kasım 2021 tarihi mesai bitimine kadar katılımcıların ikamet ettikleri il ya da ilçe müftülüklerine elden, posta veya kargoyla teslim edilecek.

Yarışma sonunda il müftülükleri tarafından ilde birinci seçilen resmin sahibine 400 TL, ikinci seçilen resmin sahibine 300 TL, üçüncü seçilen resmin sahibine ise 250 TL ödül verilecek.

Ülke genelinde ise birinci seçilen resmin sahibine 5 bin TL, ikinci seçilen resmin sahibine 4 bin TL, üçüncü seçilen resmin sahibine 3 bin TL, mansiyon ödülü almaya uygun görülen resmin sahibine bin TL olmak üzere 18 Aralık Uluslararası Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla 16 veya 17 Aralık 2021 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde ödül verilecek.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye Nevşehir İl Müftülüğü internet sitesi duyurular bölümünden ulaşılabilir.