Yerli ve yabancı çok sayıda katılımın olduğu Travel Turkey İzmir 2017 fuarın da Kapadokya bölgesi de yerini aldı. Kapadokya bölgesi her yönleriyle gelen ziyaretçilere tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo´da bu yıl 11´incisi düzenlenen Travel Turkey 2017 fuarında yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı. Nevşehir´de bu yıl partner il olarak fuara katılırken, Türkiye´nin doğusundan batısına kadar yaklaşık 60 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda renkli görüntülerde yaşanıyor. Kültürlerin renklerin buluştuğu fuarda her yöre kendine özgü değerlerini tanıtıyor.

İzmir Travel Turkey fuarına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Kaphib Müdürü Levent Ak ve çok sayıda turizmci katıldı.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş fuar açılışına katılarak Kapadokya standını da ziyaret etti. Burada bir süre yetkililerle görüşen Bakan Kurtulmuş´a bulamaç ikram edildi. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil´de Bakan Kurtulmuş´a topraktan yapılmış plaket hediye etti.

Nevşehir´in partner il olarak yer aldığı stantta gelen ziyaretçilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler ve tanıtıcı ürünler veriliyor.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kapadokya bölgesinin İzmir fuarında tanıtılmasının önemli olduğunu söyledi. Cingil, Kapadokya´nın daha geniş pazarlarda yer alması için gayret gösterilmesi gerektiğini ve bunun için çalışmalar yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Stantta Göreme´den götürülen pekmezle yapılan bulamaç ziyaretçilere ikram edildi.