İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Cuma günü Acıgöl´e gelmesiyle Zafer Salgın´ın ona eşlik etmesi objektiflere yansıdı.

Salgın, İçişleri Bakanı Soylu´yu biran olsun yalnız bırakmadı. Salgın´ın bu hareketi geçmiş dönemde yaptığı açıklamaları akıllara getirdi.

Zafer Salgın´ın DP´de Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyesi, Süleyman Soylu´nun DP Genel Başkanı olduğu dönemde Salgın, Süleyman Soylu´dan rahatsız olup Tansu Çiller´in partinin başına geçmesi için Soylu´ya yönelik istifa çağrıları akıllara geldi.

Salgın, geçmiş dönemde yaptığı açıklamada, yaşanan istifalarla partinin her geçen gün kan kaybettiğini belirterek, Genel Başkan Süleyman Soylu´dan biran önce istifa etmesini ve görevini Tansu Çiller´e teslim etmesini istemişti.

Salgın, 2015 yılında yapılan 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti´den aday adayı olmuş, ancak üç milletvekili adayı arasında kendine yer bulamamıştı.

Zafer Salgın ne demişti?

O dönemde Tansu Çiller´i partinin başında isteyen Salgın, yaptığı açıklamada, Soylu´nun her konuşmasında Çiller´e partinin kapılarının açık olduğunu ve görevi teslim etmeye hazır bulunduğunu söyleyerek halkı ve partilileri bir beklentiye sevk ettiğini ifade etti.

DP teşkilatları ve vatandaşların Tansu Çiller´in partinin başına geçmesini istediğini ifade eden Salgın, Soylu´yu olağanüstü kongre yapmaya çağırdı.

Salgın, şu açıklamaları yapmıştı: “Olağanüstü kongreyi yapmayan Genel Başkan, illerin teşkilatlarını feshederek kendine yakın isimleri atamaktadır. Kendisine iletilen kritik konuları kulak arkası yapması ve en son yaşanan teşkilatların istifasını ve de GİK üyelerinin görevlerinden çekilmelerini, MKK üyelerinin yine görevlerinden ayrılmalarını hatta belediye başkanlarının istifasını görmezlikten gelmektedirler. Bu anlayış ve felsefe ile parti yönetilmez. Her geçen gün kan kaybetmekteyiz. Teşkilatları fesih de etseniz, bizleri ihraç da etseniz partiyi geriye götürür ileriye götüremezsiniz. Sayın Genel Başkan, GİK ve MKK üyeleri ile birlikte il teşkilatlarının istifa etmesine neden sessiz kalıyorsunuz? Bir Genel Başkan olarak bu istifaların önüne geçip gerekeni yapmıyorsunuz? Sizi sağduyulu hareket etmeye davet ediyorum."

Soylu´nun, partiyi iktidara taşımak için vakit geçirmeden istifa etmesini ve görevi Tansu Çiller´e teslim etmesini isteyen Salgın, parti kan kaybederken, bu istifalara rağmen kavga ve dövüşle, küçük olsun benim olsun diyerek bu büyük misyonun Genel Başkanlık koltuğunda oturmanız mümkün değildir. İstenilmeyen yerde zorla oturulmaz. Tabanın sesini dinlemez ve yine kulak arkası yaparsanız ileride alınacak oy oranın vebali şahsınızın sorumluluğunda olacaktır. MKK üyesi olarak yapmış olduğum bu çağrıyı özenle ve titizlikle sağduyulu olarak okumanızı ülkemizin ve partimizin geleceği açısından olumlu karar vermenizi önemle rica ederim." ifadelerini kullanmıştı. Haber: Alpaslan Körükcü