Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, ?Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde görevlerini yerine getiren basın mensuplarımızı takdir etmemek mümkün değildir? dedi.


Başkan Nuri Cingil mesajında, ?Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961 de kabul edilmesiyle bu gün Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Özellikle günümüzdeki teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında, basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biridir. Bilginin elde edilmesi ve kitlelere ulaştırılmasında doğru, tarafsız ve hızlı haber iletmeyi ilke edinen tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü en iyi dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim? ifadelerine yer verdi.


Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan her yıl 10 Ocak?ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, tüm gazetecilerin halk adına kutsal bir görev üstlendiklerini ve bunu yerine getirmek için bazen zorluklarla karşılaştıklarına dikkat çekerek, şunları belirtti;

?Ülkemizin her köşesinde kamuoyu yararına özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirerek, ifade özgürlüğü ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuşlardır. Halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Demokratik ve şeffaf bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu açıktır. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canını ortaya koyarak görev yaparken, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Tüm Basın emekçilerinin ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü? kutluyor, görevleri başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, özgür ve tarafsız habercilik koşullarının sağlandığı ve meslek haklarına kavuştukları yarınlar dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum? dedi.


NESOB Başkanı İsmail Ördü

Demokrasi`nin vazgeçilmez unsurlarından biri olan, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu aydınlatmak, vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve devlet ile millet arasında kurduğu köprü açısından son derece önemli bir rol oynayan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, demokrasinin temel unsurlarından biridir.

Günümüz iletişim çağında, yaşadığımız dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar olabilmemiz ve bu bilginin en hızlı, en güvenli ve en temiz haliyle bizlere ulaşabilmesi için icra edilen gazetecilik mesleği oldukça uzun bir geçmişe sahiptir. Gazeteciler toplumu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşlarımızı bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken, diğer taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak zor bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Haberin en kapsamlı haliyle üretilmesine katkıda bulunan gazeteciler, haberin kaynağına, haber konusu olgunun meydana geldiği yere göre türlü zorluklarla mesleklerini icra etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; Basın ahlak ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren siz değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

KAMU-SEN İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;

?Basın Mesleğinde, çalışanlarla çalıştırılanlar arasında münasebetlerin düzenlenmesi hakkındaki 212 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 tarihinden beri, ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Basın Aydınlatıcı, iyi ve doğru, yol gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Kuşkusuz bu işlevini çalışanları marifetiyle yerine getirmektedir.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylardan; basın ve yayın organları aracılığı ile çok kısa bir süre sonra haberdar oluruz. Zor şartlarda kamu ve halk yararına mesleklerini sürdürmeye çalışan gazetecilerimizi bu özverili çalışmalarından dolayı kutlarım.

Çeşitli zorluklar içinde, toplumun bilgilendirilmesine ışık tutulması ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan, basın kuruluşlarının tüm çalışanlarının bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyorum. Vatan ve millet sevgisiyle şimdiye kadar başarıyla yerine getirdikleri bu onurlu göreve bundan böyle devam edeceklerine inanıyorum. Görevlerinde başarılarının devamını diliyorum.? dedi.


Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. 

Çömçe açıklamasında ?Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Ülkemizin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine özgür ve özgüvenli basınımızın katkısı büyüktür.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek Nevşehir`in kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan ve kamu hizmetlerinin yürütümünde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarımızın ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini dilerim? dedi.


Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutladı.


Gazetecilerin halkın müşterek sesi olduğunu söyleyen Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, "Basınımız, bazen devlet ile millet arasında önemli bir köprü, bazen yerel yönetimler ile belde sakinlerinin diyalog aracı, bazen de sivil toplumun sesini yükselttiği, demokrasilerin vazgeçilmezidir" dedi. Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutladı. Basının, toplumun bilinçlenmesi ve haber alma özgürlüğüne kavuşması yönünde gerçek ve yürüyen demokrasinin tesisi anlamını taşıdığını ifade eden Başkan Salaş, gazetecilik mesleğinin halkı aydınlatma, haberdar etme, toplum yararına hizmet etme ve kamu yararı taşıyan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşma amacı taşıdığını belirterek, "Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Gazeteciler bizim yol arkadaşımız" dedi.

 GAZETECİLER YOL GÖSTERİCİDİR
 
Gazetecilerin yorum ve görüşlerinin çalışmalarına yön verdiğini ve önemli yararlar sağladığını ifade eden Salaş, ? Gazetecilik mesleğinin demokrasinin, fikir özgürlüğünün ve insan haklarının gelişmesinde çok büyük payı bulunuyor. Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Onların eleştiri ve önerilerini önemsiyor, çalışmalarımız için yol gösterici olduğuna inanıyoruz. Tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen, önemli bir misyonu yerine getiren gazetecilerin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir" açıklamasını yaptı.

 DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU
 
Başkan Salaş, şunları söyledi: "Halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın kurumlarımız ve mensubu olan gazeteciler; gecesini, gündüzüne katarak, kar, kış, sıcak, tehlike demeden canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler. Bu duygularla mesleklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan, ilkeli, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde hareket eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutlarım." 



Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, yerel ve ulusal basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutladı. Başkan Çavdar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında 10 Ocak 1961 tarihinin Türk basın tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirten Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar açıklamasının devamında ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü basın çalışanlarının kendi haklarına sahip çıktığı, gazetecilerin çalışma koşullarının yasal güvenceye alınması için verdiği hak arama mücadelesinin başarıyla sonuçlandırıldığı bir gündür. Özgür ve tarafsız basın demokrasilerin olmazsa olmazları arasındadır.

Sadece ulusal değil, yerel bazda da, yönetenlerin icraatlarında daha dikkatli ve sorumlu davranmasını sağlayan en önemli güç hür ve tarafsız basındır. Haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi işlevleri bulunan basınımız, bu yönüyle kamusal bir görev icra etmektedir. Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, onların, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerini sağlayacaktır. Bu konuda devlete olduğu kadar, basın yayın organı sahiplerine ve meslek kuruluşlarına da önemli görevler düşmektedir. Öte yandan basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmaları, meslek ahlakını her koşulda gözetmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, toplumun doğru ve tarafsız haber alma ve bilgi edinme hakkını kullanması için özveriyle çalışan ve zorluklara rağmen gerektiğinde günün 24 saatinde mesai yapan basın çalışanları her türlü takdiri hak etmektedir.
 Bu vesileyle, başta Nevşehirli  değerli basın mensupları olmak üzere, tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutluyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum? ifadelerinde bulundu.



Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu

Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu, basının, demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olduğunu, son yıllarda ülkemizde ve dünyada basın ve medyaya olan ilginin daha da arttığını belirterek, ilkeli, tarafsız, kamu yararına çalışan gazetecilerin toplumsal barışa hizmet eden, milletin sesi,soluğu olduğunu kaydetti.

Uğurlu açıklamasında şu cümlelere yer verdi: ?Ülkemizde basın çalışanları bir dönem hiçbir hak ve hürriyete sahip değillerdi. Sözleşmesiz. Sendikasız, izinsiz, mesaisiz, sigortasız dönemler geçirdiler. Ancak 1961 yılında 10 Ocak?ta 212 adıyla bilinen ilk kanuni düzenleme ile çalışan gazeteciler bazı haklarına kavuşabildi. O nedenledir ki 1961 yılından itibaren 10 Ocak tarihi, ?Çalışan Gazeteciler Günü? olarak kutlanmış ve kutlanmaya devam etmektedir. Elbette basın ve medya çalışanları kar kış demeden son derece özverili bir şekilde toplumu bilgilendirmeye çalışmakta ve de bunu en süratli şekilde yapma gayretinde. İletişim aygıtları gelişiyor. Sosyal medya ve internet medyası basın çalışanlarının daha bir rekabetle çalışması ve koşturmasını gerektiriyor. Hal böyleyken çalışan gazetecilerin yaşam şartlarının ve haklarının daha iyileştirilmesi en büyük dileğimizdir. Bu vesile ile tüm basın ve medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim."