Türk Kızılay Nevşehir Şubesi’nin görevli ilk yardım bilinci eğitmenleri, sosyal farkındalığı arttırmak, ilk yardım bilincini yaymak adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Youtube üzerinden gerçekleşecek. Katılım belgeli eğitimde halkımıza ani durumlar karşısında neler yapması gerektiği öğretilecek.

Türkiye’de trafik kazaları sonucu her yıl yaklaşık 7 bin kişi olay yerinde ölmekte, 300 bin kişi yaralanmakta. Kalıcı yaralanmaların ve ölümlerin büyük bir kısmı, panik ve kargaşanın hâkim olduğu ilk dakikalarda ve yanlış nakil sırasında gerçekleşmekte. Her yıl binlerce kişi ev kazaları nedeniyle yaralanmakta ve sakat kalmakta. Acil servislere başvuru nedenlerinin üçte biri ev kazaları. İlkyardım bilgisi sadece trafik kazaları veya deprem gibi afetlerde değil hayatın her anında bize gerekli. Tüm dünyada ölümlerin en sık nedeni ani kalp hastalıklarına bağlı. Bu durumlarda yapılan ilkyardım ile kişinin hayatta kalma oranı yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişmekte. Türkiye’de her yıl binlerce kişi ev kazaları nedeniyle yaralanmakta ve sakat kalmakta.

Her evde bir ilk yardımcı bulunmasının gerekliliğine vurgu yapan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her 5 saniyede bir kişi yaralanma sonucu hayatını kaybediyor. Bu da ilk yardımın önemini daha da ortaya koyuyor. Herkesin ilk yardım bilgisi olmalı. Halkımızı da bu konuda yetiştirmek amacıyla güzel bir program olacağına inanıyorum, çok yakında şubemize Gönüllü Merkezi kazandıracağız ve bu eğitimleri pandemi sonrasında orada devam ettireceğiz, tüm halkımızı bu önemli eğitime davet ediyorum. ” dedi.

Eğitim alan gençlere katılım belgeleri program sonrasında online olarak verilecek.

Akşam 19.30’da canlı yayın başlayacak olup tüm Nevşehir halkı bekleniyor.

Ücretsiz seminere katılım ve bilgi için

CANLI YAYIN LİNKİ;

www.youtube.com/channel/UC-JpWWVxqRwdTwPC0E4DOsg

0552 168 18 04 Türk Kızılay Nevşehir Kurumsal numarasına Whatsapp üzerinden,

İnstagram.com/genckizilay50

Twitter.com/genckizilay50

Facebook.com/genckizilaynevşehir  üzerinden iletişime geçilebilir.