Kentteki programına Nevşehir Valiliğini ziyaretle başlayan Malkoç, burada Vali İlhami Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Malkoç, Aktaş ve protokol üyeleri ile görüştü.

Daha sonra Nevşehir Belediyesine geçen Malkoç, Belediye Başkanı Rasim Arı ve yardımcıları tarafından karşılandı.

Burada açıklama yapan Malkoç, 28 Şubat sürecinin yıl dönümünde Türkiye'nin geçmişe kıyasla çok daha güçlü bir ülke konumuna eriştiğini, sosyal yapıyı zedeleyecek girişimlerin ortadan kaldırılması için başarılı çalışmalar yapıldığını söyledi.

Darbe girişimlerinin Türkiye için geçmişte olduğu gibi tehdit unsuru olmaktan çıkarılması amacıyla geçmişten günümüze çeşitli tedbirler alındığını kaydeden Malkoç, şunları söyledi:

"Türkiye'yi tahrip eden iki ayrı hat vardır. Bunlardan birisi deprem oluşturan fay hatlarıdır diğeri de sosyal yapıyı mahveden darbe hattıdır. Tıpkı deprem gibi darbeler de Türkiye'nin sosyal yapısını sarsmış ve zarar vermiştir. Nasıl ki Türkiye, depreme dayanıklı mekanlar yapıp depremin zararlarını ortadan kaldıracak kabiliyet ve güce geldiyse, siyaseti, ticareti, ekonomiyi, hak ve özgürlükleri mahveden darbe hattını da ortadan kaldıracak tedbirleri de almıştır. Türkiye artık geçmişine göre daha güçlü bir ülkedir. Burada en büyük pay bunun öncülüğünü yapan Sayın Cumhurbaşkanımızdır."

Malkoç’u Nevşehir Belediyesi’nde misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Rasim Arı ise; “Kıymetli başkanımız, 28 Şubat zulmü ile alakalı bir konferans için şehrimizde.  O kara dönemin, 28 Şubat sürecinin yıldönümü. Kendisi ülkemizin o sıkıntılı döneminde, piyasada herkesin şapkasını alıp kaçtığı bir dönemde aslanlar gibi mücadele edip o dönemin siyasi faturasını ödeyenlerden. Siyasete yeni atılan birisi olarak bizim de o dönem kendisini örnek aldığımız ağabeylerimizden bir tanesiydi.  Kendisini her zaman örnek aldığım ve izlemiş olduğu siyasetin bizimde siyasetimizde ve halkla olan diyaloglarımızda yol gösterici olan bir ağabeyimizi, bir başkanımızı misafir etmekten son derece mutluyuz.” dedi.