Etkinliğe Nevşehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cafer Erhan Doğan, Nevşehir Baro Başkanı Av. M.Necmi Öncül, Derinkuyu Kaymakam Mert Kumcu, Nevşehir İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Vedat Kültür, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Yardımcısı 2.sınıf Emniyet Müdürü Erdem Eylenen, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Nevşehir Denetimli Serbestlik Savcısı Engin Demirci, görevli Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Nevşehir Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Mazhar Şahbaz, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Seyfettin Yıldız, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Yardımcısı Murat Metin, Derinkuyu İlçe Emniyet Amir Vekili Resul Baydemir, Nevşehir Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftci, Şehidin Ailesi, adliye ve kurum personeli ile yükümlüler katıldı.

Fidan dikim etkinliğinden sonra Derinkuyu İlçe Asri Mezarlığında şehidin kabri ziyaret edilerek dualar edildi ve karanfiller bırakılıp ve şehidin ailesine baş sağlığı dilendi.

4 Nisan 2016 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen J.Ast.Ücvş Selçuk Karabakla’nın hatırasını yaşatmak için denetimli serbestlik tedbiri altında bulundurulan kamu hizmet cezası hükümlülerince 2019 yılı sonbahar döneminde Derinkuyu Til Dağı mevkiinde 14-15-18-19 Kasım tarihlerinde 2500 fidan dikimi ile hatıra ormanı oluşturmuştu. 2018 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kampüsünde Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Hatıra Ormanı ve 2019 yılı Mart ayında Gülşehir İlçesi Gümüşkent mevkiinde Şehit Polis Memuru Semih Turgut adına 2 adet hatıra ormanı oluşturan Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 3. hatıra ormanını Şehit Selçuk Karabakla adına oluşturdu. Ormanın bakımının Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetiminde bulunan hükümlüler ve Derinkuyu Belediyesi tarafından belirli aralıklarla yapılacağı ve şehidimizin aziz hatırasının yaşatılmaya devam edileceği öğrenildi.