Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de en büyük gençlik harekatına öncülük eden Ülkü Ocakları, gençlerin kitap okumaya yönelmesi adına önemli bir projeye imza attı.

“Kitap okumak oruç bozmaz” sloganı ile ramazan ayında okuma kampanyası düzenlendi.

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker önderliğinde başlatılan kampanya sosyal medyada bir zincir halkası şeklinde yayıldı.

Gençler kitap okuduğu esnada video çekerek kitap okumanın öneminden söz edip “Kitap okumak oruç bozmaz” sloganını tekrarladı.

Kampanya hakkında açıklama yapan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, “Yüce dinimiz İslamda okumaya büyük önem verilmiştir. Nitekin Kur’an-ı Kerim’in de insanoğluna ilk emri oku olmuştur. Bu duygu ve düşünceler ile tüm gençlerimizi en büyük eksikliğimiz olan kitap okumaya davet ettik. Bu anlamda ‘Kitap okumak oruç bozmaz’ sloganı ile bir kampanya başlattık.  Kampanyamız ramazan ayının başından beri devam etmekte. Günlerdir süre gelen çalışmamızın meyvelerini ramazanın son günlerine doğru almaya başladık. Gençlerimiz kitap okumaya ciddi derece yöneldi. Hatta okuma sevinci sosyal medyayla taçlandı. Bir zincir halkası şeklinde kampanyamız video şeklinde yayıldı. Böylesine önemli bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başlatmış olduğumuzu bu önemli kampanyaya herkesi davet ediyoruz.” dedi.