Nevşehir´de İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Halep´te yaşanan katliam sonrası başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde içerisinde un ve gıda malzemeleri bulunan yardım TIR´ı dualar eşliğinde Halep´e gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, "Bugün itibarıyla 185´inci yardım TIR´ımızı Nevşehir halkının destekleri ile Halep´e gönderiyoruz.” dedi.

Öncel, “Bizler Nevşehir´de sıcak evlerimizde yine sıcak pardesülerimiz ile kendimizi koruyabiliyoruz. Ama dünyanın bir çok yerinde savaşlar var. Özellikle komşu ülkemiz Suriye´de Halep soykırımın yaşandığı bir yer. Nevşehir halkı olarak bizler hiçbir zaman mazluma neme lazımcı davranmadık.” diye konuştu.

Öncel, şöyle devam etti: “Bundan sonra da öyle davranmayacağız. Yeryüzünde bütün savaşların bitmesi için İHH İnsani Yardım Vakfı olarak gerek diplomasi çalışmaları gerekse yardım çalışmaları konusunda alabildiğine mücadelemizi yapmaya devam ediyoruz. Bugün 185´inci insani yardım TIR´ımızı Halep mağdurlarına, savaş mağdurlarına gönderiyoruz. Bu konuda bizlere yardımını esirgemeden destek veren tüm Nevşehir halkına teşekkür ediyoruz.”