Gençlik ve Spor Bakanlığında, Gençlik ve Spor Bakanlığı Nevşehir Yatırımları Protokol Töreni düzenlendi.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, ilgililer ve gençler katıldı.

STAT, SPOR SALONU, SPOR LİSESİ, YÜZME HAVUZU VE GENÇLİK MERKEZİ MÜJDESİ

Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, "Ülkemizin dört bir yanını saran gençlik ve spor yatımlarımızın, bitmeyen devrimlerimizin bugünkü durağı Nevşehir. Şehrimize yeni, modern tesisler, eserler kazandıracağız. Birlikte gençlik ve spor altyapısını yepyeni boyuta taşıyacağız. Nevşehir'de sportif faaliyetleri ileriye taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, AK Parti döneminde Nevşehir'e yapılan spor ve gençlik yatırımlarına dikkati çekerek, "2002 öncesi Nevşehir'de 12 tesis varken, bugün bu tesisleri 28'e yükselttik. Var olanları da yeniledik. 2 binlerde olan lisanslı sporcu sayımız, bugün 30 binlerin üzerine çıktı. Nevşehir'de 2002'de sadece bir yurt vardı, 452 olan yurt kapasitesini 7 bin seviyesinin üstüne çıkardık. Gençlik Merkezi sayısını birden üçe çıkardık." diye konuştu.

Protokol kapsamında Nevşehir'e kazandırılacak gençlik ve spor yatırımlarını anlatan Bakan Kasapoğlu, ayrıca stat çalışmalarının startını verdiklerini ifade etti.

Bakan Kasapoğlu, imzalanan protokol kapsamında "Bir adet 2 bin 500 seyircili spor salonu, 1 adet 16 derslikli spor lisesi, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet açık portatif yüzme havuzu, 1 adet gençlik merkezi, 1 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 4'lü çelik soyunma odası, 500 seyircili portatif tribün ve aydınlatma, 1 adet futbol sahasına 6 kulvarlı tartan atletizm pisti, 1 adet 250 seyircili spor salonu, 4 okulun bahçesine spor salonu, 4 adet mahalle tipi gençlik merkezi, 4 adet kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 32 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet kapalı tenis kortu, 3 adet tenis kortu, 23 adet basketbol-voleybol sahası, 1 adet bisiklet yolu, 200 adet basketbol potası, 8 adet spor tesisinin bakım onarımı." yapılacağını söyledi.

“NEVŞEHİR GENÇ NÜFUSU YÜKSEK BİR İL”

Vali Becel ise Nevşehir’de 19 bin 883 lisanslı, 1481 faal, 39 milli sporcu ve 70 spor kulübü bulunduğunu söyledi.

“Öğrenci ve sporcu sayısından da anlaşılacağı üzere Nevşehir genel nüfus ortalamasına göre genç nüfusu yüksek bir ildir.” diyen Vali Becel, “Eşsiz doğa harikası coğrafyaya sahip ilimiz turizm kenti olduğu kadar spor kenti olmaya da aday bir potansiyele sahiptir. Uzun yıllardır ilimizde yapılan atlı sporlar, yürüyüş sporları, koşu sporları, bisiklet sporları gibi birçok spor aktivitesi ilimizin spor kenti olabilmesi açısında da uygun bir alt yapıya sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Bu anlamda ilimizin Avrupa Başkentleri ve Spor Şehirleri Federasyonu tarafından 2021 Avrupa Spor Kenti olarak seçilmesi de bizleri ayrıca mutlu etmiş ve spor kenti olma yolunda bizlere güç vermiştir.  Bugün burada imzalayacağımız protokolümüzün ilimizdeki tesis sayısını zenginleştirerek gençlerimizin daha çok sportif faaliyetler yapabileceği yeni alanlar sağlayacağını ve ilimiz için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

“NEVŞEHİR ÖZLENEN YATIRIMLARA KAVUŞUYOR”

Milletvekili Açıkgöz de Nevşehir için tarihi bir gün olduğunu belirterek, “Nevşehir özlediği ve beklediği yatırımlara kavuşuyor. Çok mutluyuz. Nevşehir dünyanın bildiği turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle ve bundan sonra da sporla bir marka şehir olacak. Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor. Eski Türkiye yok artık. Gece gündüz çalışacağız. İnşallah Nevşehir bir spor şehri haline gelecek.” diye konuştu.

“TARİHİNDE İLK DEFA BÖYLE BİR HİZMET GELİYOR”

Milletvekili Menekşe de emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi: “Nevşehir tarihinde ilk defa böyle bir hizmet Nevşehir’e geliyor. Nevşehir 20 yıl öncesinde çok köhne kalmış bir vilayetti. Ama şu an Nevşehir Türkiye’nin değil dünyanın hem turizm adına hem spor alanında, tarımda, eğitimde gelebilecek en güzel noktaya geldiğini düşünüyorum ve bundan sonra da daha güzel hedeflere koşacağımıza inanıyorum.”

“EN BÜYÜK YATIRIMI ALACAĞIZ”

Belediye Başkanı Savran da “Gerçekten Nevşehir tarihinde gençlik ve spor anlamında en büyük yatırımı alacağız. Belki de diğer alanlarda da ilk üçe girecek bir yatırım. İnşallah bakanımız müjdelere devam edecek. Ben de bu çabanın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Nevşehir’in her zaman her şeyin en güzeline layık olduğunu söylüyoruz ve bundan sonra da en güzelini yapmak için hep birlikte gayret edeceğiz.” dedi.

“NEVŞEHİR TARİHİNİN EN BÜYÜK SPOR TESİSLERİ YATIRIMLARI OLACAK”

 Ali Kemikkıran ise “İnsan hayatında ilklerin yeri her zaman unutulmazdır. Bizler göreve geldikten sonra ilimize ilk bakan ziyareti Gençlik ve Spor Bakanımız tarafından oldu. Teşkilatım ve benim bunu unutmamız mümkün değil. Nevşehir tarihinin en büyük spor tesisleri yatırımları protokolüne imza atacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 19 yıldır milleti için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bu yatırımlar bizleri 2023 için daha güçlü kılacak. İnşallah ak kadrolar ile milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.