Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi olarak çalışacak 642 işçi alımı noter kurası Nevşehir Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

TYP kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 525 temizlik görevlisi ve 117 güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 642 işçi kadrosu verilmişti. Temizlik görevlisi olarak çalışmak üzere 2 bin 191, güvenlik görevlisi olarak çalışmak üzere 233 kişi başvuruda bulundu.

Okullarda çalıştırılmak üzere noter ve Nevşehir Valiliği’nce kurulan komisyon huzurunda yapılan kura çekilişine; Vali Yardımcısı Kağan Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şinasi İnanıcı, SGK İl Müdürü Mehmet Baltacı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öcal, Defterdar Orhan Taş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem Eylenen ve İl Jandarma Komt. Yardımcısı Vedat Kültür katıldı.

Kura çekilişini komisyon huzurunda şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kura çekilişi sonucu göreve başlayacak personele hayırlı olsun dileklerinde bulundu.