TES’den yapılan açıklamada, “Salgın sürecinde eğitim, eğitim çalışanlarının karşılaştıkları problemlerin çözümü, 2.Maarif Kongresi kapsamında yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi, üniversite idari ve akademik personelin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri, 2021 toplu sözleşme sürecinde sendikanın talepleri, enflasyon karşısında eriyen maaşlar, vergi dilimi adaletsizliği, yönetici atamaları, proje okulları öğretmen ve yönetici atamada yaşanan adaletsiz uygulamalar, mülakat adlı torpil sisteminin ülkemize ve gençlerimize verdiği zararlar, sözde yetkili sendikanın toplu sözleşme sürecindeki beceriksizliği ile çalışanların işveren karşısında sahipsiz kalmasının önüne geçilmesi hususunda değerlendirmelerde bulunularak sonuç raporu oluşturuldu.” denildi.

Toplantıda ayrıca İl merkezi ve ilçelerdeki yetki dönemi sayısal verilerinin değerlendirilmesi gibi konularda istişarede bulunulduğu belirtildi.

 TES Şube Başkanı Urgenç, yaptığı açıklamada, “Dik duruş sergileyen tüm üyelerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Nevşehir’de en fazla büyüyen sendika olarak söz veriyoruz. Asla baş eğmeyeceksiniz. Dik yaşayacağız. Onur, şeref ve cesaret vasıflarımızı geleceğe taşıyacağız.” dedi.