Üniversite öğrenci konseyi öncülüğünde kampüs içerisinde yer alan Merkez Kafeterya`da toplanan yaklaşık 80 öğrenci, "Kadına kalkan eller kırılsın, insanlık ölüyor sen nerdesin? Erkek değil adam olun, kadın çiçektir incitilemez" sloganları eşliğinde TOKİ iş merkezine kadar yürüdü.

 Grup adına burada basın açıklaması yapan üniversite öğrencisi Ebruhan Kırpık, bir daha hiç bir sevgilinin, sevgilisinin elini gönül rahatlığıyla tutamayacağını söyledi.

 Hiç bir babanın kızını üniversiteye yollarken umuduna sevinemeyeceğini ileri süren Kırpık, "Hiç bir arkadaş, arkadaşını dolmuşta yalnız bırakmak istemeyecek ve hiçbir şehir Tarsus kadar hain olamayacak" dedi.

 

Kırpık, Aslan`ın öldürülmesinin ardından sosyal medyada yer alan haberlere de tepki göstererek şunları kaydetti:

 

"Sokakta, okulda, dolmuşta hiçbir kıza giyiminden dolayı aşağılayıcı göz ile bakılamayacak. birisi yapılana kılıf olarak; "Mini etek tecavüze davet çıkarır", diğeri hastalıklı psikolojisi ile "Bir kadın istemezse bir erkeğin tecavüzüne uğramaz" dedi. Eşek, ördek, tavuk, damacana 9 yaşında tecavüz edilip taşla kafası ezilen ve boğulan mert mini etek mi giyinmişti? erkeklik alın yazısı olsa da adam olmak herkese nasip olmuyor. hiçbir erkek eskisi kadar erkek olmayacak gözlerde."  

 

Kadınlar ile ilgili veda hutbesinden örnek veren Kırpık, "Bilmezler mi? Veda hutbesinde bir ses, `Kadınlar size Allah`ın emanetidir` demişti. Nasıl bu kadar vicdansız, cani oldunuz? Hangi hastalığa kapıldı zihinleriniz? hepimiz insan olarak yaratıldık, o halde insan kalalım. zamanında yönetimde kadınların da söz sahibi olduğu bu ülkede yaşamaktan sizinle aynı havayı solumaktan utanç duyuyorum. çığlık atmayı değil haykırmayı öğrendik" diye konuştu.

 

Basın açıklamasının ardından grup daha sonra olaysız dağıldı. Haber: Alpaslan Körükcü