Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi yöneticileri bir heyetle Samsun’da yapılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama programına katıldı.

“1919’dan 2019’a Milli Mücadelenin 100. Yılında Samsun’dayız” sloganı ile yola çıkan Türkiye Kamu-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Samsun’da düzenlediği muhteşem mitingle Emek ve Dayanışma Gününü adına yakışır bir şekilde kutladı.

Türkiye’nin dört bir yanından Samsun’a akın eden Türkiye Kamu-Sen üyeleri Milli Mücadelenin başladığı kent olan Samsun’da coşkuyla karşılandılar. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk ayak bastığı yer olan Kurtuluş Bulvarı Meydanında yapılacak olan miting öncesi yürüyüş korteji oluşturan, Türkiye Kamu-Sen’e gönül vermiş on binlerce kişi Samsun caddelerini kırmızı beyaza boyadı. Yürüyüş güzergahında atılan sloganlara Samsun’lu vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Kurtuluş Bulvarı Meydanında toplanan on binlerce kamu çalışanı ve vatandaş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, aziz vatanımız için şehadet şerbeti içen şehitlerimiz ve milli mücadele meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dualar etti. Davul Zurna ve sanatçıların seslendirdiği müzikler eşliğinde bir kutlama ve sorunları dile getirme mitingine dönüşen 1 Mayıs buluşmasında Türkiye Kamu Sen Başkanı Önder Kahveci bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın sonunda meydandaki kalabalık hep bir ağızdan Andımızı okudular.

1 Mayıs Samsun Emek ve Dayanışma Mitingi ile ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Şunları söyledi; “Öncelikle aynı gün Hak-İş ve Memur-Sen’in Şanlıurfa’da düzenlediği 1 Mayıs mitingine katılmak üzere Kahramanmaraş’tan yola çıkan aracın kaza yapması üzerine 5 çalışan kardeşimiz hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Hak-İş ve Memur-Sen camiasına başsağlığı niyaz ediyorum. Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların ve Samsunluların iştiraki ile gerçekleştirdiğimiz “100.Yılda Aynı Ruh ve Aynı Heyecanla Samsundayız.” Sloganıyla gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs kutlama mitinginde sorunlarımızı dile getirerek Samsun’dan ülkemizi yönetenlere bir mesaj verdik. İstiklal mücadelemizin başladığı topraklardan Türk Milletine selam verdik. Atatürk’ün yolu yolumuz ilkeleri ilkemizdir. Yıllarca baskı ve tehditle yaptıkları üyeler şimdi özgürce çıkış yolu arıyorlar ve baskıdan özgürlüğe koşuyorlar. 100 yıl önce “Ya istiklal ya ölüm” diyerek, yaktığınız mücadele ateşiyle bizlere hürriyetimizi hediye ettiyseniz, bizler de kamu çalışanlarını sendikal esaretten kurtaracak, bileklerine geçirilmiş prangaları parçalayacak, iradelerine ipotek koyan anlayışı yerle bir edeceğiz. Bu yüzden çilemiz çok, işimiz zor ama eninde sonunda biz kazanacağız.”