Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı Damla Projesi kapsamında Türkiye´nin çeşitli illerinden ve yabancı uyruklu 40 genç Vali Aktaş´ı makamında ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer de hazır bulundu.

Ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren Vali Aktaş, projede yer alan gençlerin izlenimlerini dinledi.

Gençlere çalışmalarından dolayı teşekkür eden Aktaş, kendi elleriyle çikolata ikram etti. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Türkiye´de yaşayan gençlerin daha yakından yöre halkıyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla başlattığı Damla Proje ile  gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için  bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Damla Projesinde bir araya gelen 40 gence, alanında uzman kişiler tarafından gönüllülük, insan sevgisi, iyilik, empati, fedakarlık, tasavvuf, sürdürülebilirlik, çevre ve gençlik eğitimi gibi çeşitli konularda eğitimler vererek farklı bölgelerde yaşayan insanları tanıma fırsatı sağlıyor.

Okullarda gençler ve çocuklarla bir araya gelen gönüllü gençler, çeşitli ziyaretlerde bulunarak yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı elde ediyor. Aile, okul, huzurevi, Kur´an kursu  ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerlere ziyaretlerde bulunan katılımcı gençler, etkinlikler yapıyor.

5 Ağustos Cuma günü Nevşehir´e gelen gençler Alacaşar, Çardak, İnallı köylerinde köy halkı ile Kur´an kursu ziyareti, okul duvarı boyama, huzur evi ziyareti, mezarlık ziyareti  gerçekleştiriyor.

/images/haberler/resimler/2016-8/9/1407174572371.jpg