İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdür Vekili Emin Çakı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İŞKUR Müdürü Arif Sıdık Barata, Nevşehir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzgün’ün de hazır bulunduğu ziyarette, Vali Aktaş, son dönemde gündemde olan servis fiyatları, servis sorunları, öğrenci güvenliği, gibi konularda görüştü.

Aktaş, “yaptığınız iş son derece önemli bir görevdir. Yarınlarımızın umudu sevgili yavrularımızı, servis şoförlerinin kendilerine emanet edilmiş canları, okul ve evlerine güvenli bir şekilde taşıyıp, güvenli bir şekilde teslim etme konusunda elinizden geleni yapacağınıza inanıyorum.” dedi.

Vali Aktaş, araçların 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu olmak üzere Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hükümlerine tam olarak uyması gerektiğini, 2018-2019 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içinde geçirilebilmesi konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun büyük önem gösterdiğini hatırlattı.