Ramazan ayının birlik, kardeşlik ve yardımlaşma ayı olmasından yola çıkan çocuklar, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği’nden temin ettikleri kumbaraları harçlıklarından artırdıkları paralarla doldurdu.

“Her sınıfın bir yetim kardeşi var” sloganıyla sürdürülen proje kapsamında, ihtiyaç sahibi yetim çocukların eğitim, giyim, gıda gibi giderlerinin karşılanmasına destek sağlayan çocuklar, kumbaraları İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel’e teslim etti.

Ramazan ayında yetimleri sevindirmek isteyen çocukların emanetlerini teslim alan Öncel ise öğrencilere kasabalarındaki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması kaydıyla gıda paketleri verdi.

İHH gönüllülerinin destekleriyle Yazıhöyük’e götürülen gıda paketleri buradaki ihtiyaç sahibi evlere İHH yeleklerine giyen öğrenciler eşliğinde dağıtıldı.

Hem yetimleri hem kasabalarındaki ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatan öğrenciler, taptıkları açıklamada, “Ramazan ayında daha çok sevap kazanmak, ihtiyacı olan Müslümanları sevindirmek için çalışma yaptık. Yetim çocuklara İHH aracılığıyla burs sağlamaya devam edeceğiz. Bu kutsal ay dolayısıyla tüm Müslümanları oruç tutmanın yanında, infak ederek diğer Müslümanlara yardımcı olmaları çağırısında bulunuyoruz” dediler.

Yaşları küçük ama davranışları gönülleri fetheden Yazıhöyüklü öğrencilerimizin, hem yaşıtlarına hem de büyüklerine  örnek olmalarından dolayı kutluyoruz.