Nevşehir’de eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle Alparslan İlkokulu ve Ortaokulunda karne töreni düzenlendi.

Karne törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Savran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve aileler katıldı.

İlk olarak ilköğretim sınıfını ziyaret eden Vali Fidan ve protokol üyeleri öğrencilere karne ve hediye verdi.

Daha sonra ortaokul öğrencilerinin bulunduğu sınıfı ziyaret eden protokol üyeleri burada da öğrencilere karnelerini dağıtarak takdir ve teşekkür alan öğrenciler tebrik etti.

Hafızlık projesine kabul sınavı yapılacak Hafızlık projesine kabul sınavı yapılacak

Karne töreninde konuşan Vali Fidan, “Tatilde 15 gün güzelce dinleneceğiz, sonra yine okulumuza geleceğiz tamam mı? Anne babaları üzmeden. Ders çalışmak yok ama kitap okumayı da ihmal etmiyoruz. Sizlere ve öğretmenlerinize iyi tatiller diliyoruz. Tabi anne ve babalara da hayırlı bir tatil olsun.” dedi.

Daha sonra öğrenmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Vali Fidan, öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Vali Fidan, burada yaptığı konuşmada ise “11 Eylül'de başlayan 2023- 2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlimizde 336 okulumuzdaki 60 bin öğrencimiz bugün iki haftalık tatile giriyor. Ben hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarının tamamına iyi tatiller diliyorum. Kazasız belasız güzel bir tatil olsun sevdiklerinizle inşallah. İnşallah bu 15 günlük tatilin sonunda da çocuklarımız tekrar dinlenmiş olarak dinç bir şekilde okullarımızı şenlendirecekler.” İfadelerini kullandı.

Nevşehir’de 336 okulda 59 bin 998 öğrenci ve 4 bin 866 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

İkinci dönem 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Editör: İsmail Irmak