Aytekin öğrencilere yazarlık ve kitaplar üzerine deneyimlerini aktardı.

Yazarlığı nasıl başladığını, bir kitabın yayınlanana kadar ne kadar emek verildiği ve ne kadar zaman aldığını da anlatan Aytekin, "çocuklar, iyi bir yazar olmak için öncelikle Türkçenizi geliştireceksiniz, iyi bir Türkçeniz olacak, dilbilgisine ve imlaya, dikkat edeceksiniz. Metinlerinizi akıcı bir dille; Türk diliyle yazacaksınız, sonra çok kitap okuyacaksınız. Kitap okumak okuyucuyu geliştirir güçlendirir. Ben de sürekli makaleler, denemeler, öyküler, romanlar okudum. Okudukça bilgilendim, kendimi geliştirmeye çalıştım. Çocuklar, başarılı olmak için derslerinizi, öğretmenlerinizi seveceksiniz. Çok seven ve çalışan başarılı olur. Öğretmenleriniz sizlerin yaşınıza, seviyenize ve ilgi alanınıza uygun kitaplar okumanızda rehberlik edeceklerdir.” diye konuştu.

Başkan Arı, altyapı arızasının meydana geldiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Başkan Arı, altyapı arızasının meydana geldiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde

Aytekin konuşmasında tanınmış bazı yazarların kitap okuma alışkanlıkları üzerinde de durdu.

Söyleşi sonrası Yazar Aytekin öykü kitaplarını öğrencilere imzaladı.

Yazar Osman Aytekin Okul Müdürü Mücahit Tufan'a, Müdür Yardımcısı Ali Ekici'ye, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Kaynak: MEHMET GÜNAY