Bugün mazbatasını alan Başkan Arı, Nevşehir Belediyesi önünde düzenlediği törenle göreve başladı.

Belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen Başkan Arı, Nevşehir’in, Türkiye'ye siyaset, demokrasi, hak, hukuk, adalet, evlat sahip çıkmanın ne olduğunu gösterdiğini söyledi.

Whatsapp Image 2024 04 03 At 23.46.04 (1)

Belediye Başkanı Arı’dan taziye mesajı Belediye Başkanı Arı’dan taziye mesajı

“BU ZAFERİN SAHİBİ NEVŞEHİR’İMİZ”

Nevşehir’in herkese bir ders verdiğini belirten Arı, “Öyle bir ders ki bu dersten sonra, bundan sonra Türkiye'de kimse demokrasi dışı bir tavır sergilerken üç düşünecek bir uygulayacak. Bunu siz başardınız. Bu zaferin sahibi Nevşehir’imiz. Bu zaferin sahibi asla ben değilim. Bu şehirde yaşayan her siyasi görüşten, bu şehirde yaşayan her ekonomik gruptan, bu şehirde yaşayan her sosyal gruptan tek yürek olan bir Nevşehir yumruğunu kaldırdı ve demokrasiyi yok sayanlara evladını kendinden koparanlara hiç unutamayacakları tarihi bir yumruk attı.” diye konuştu.

“ARTIK VAKİT İCRAAT VAKTİ”

Nevşehir’in birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, tebessüme, heyecana ve hizmete ihtiyacı olduğunu aktaran Arı “Laf üretmeye değil icraat yapmaya ihtiyacı var. Mazerete, bahaneye sığınmaya değil icraata ihtiyaç var. Artık vakit icraat vakti. ‘Muhalefetten gelirse iş yapmaz’ diyenlere karşı çalmadan, çırpmadan, israf etmeden, yolsuzluk yapmadan kaynak üretimindeki kabiliyetle bir şehir nasıl ayağa kaldırılırmış dosta düşmana gösterme vakti. Bakalım karşı taraftaki otopark nasıl yapılıyormuş herkese bir gösterelim. Kayaşehir’e bahane üretip çivi çakmayanlara karşı Kayaşehir’in bu şehrin talihini, bu şehrin kaderini nasıl değiştireceğini gösterme vakti. Kayaşehir’deki istihdam olunca, oraya gelen turistler esnafımızı canlandırınca marabalığımız bitecek. Ağaların da zenginliği bitecek. Bu şehir kutlu bir doğum sancısı yaşıyor. Ama bu arada ne kadar yalan söylediklerini de belediyeye oturunca bir kez daha anladık. Aranızdan çoğu 735 bin lirayı bir arada gördü mü? Ama iftarda 735 bin lira yiyenler, devletin belediyesine fatura ödetenler sonra size gelip ahlaktan bahseder. Asacağım, asacağım bunları. İftarda 735 bin lira yiyenleri ben Göreme Otel’e asmaz isem Allah’ın gücüne, milletin gücüne gitmez mi?”  ifadelerini kullandı.

“124 BİN NEVŞEHİRLİNİN HİZMETKÂRIYIM”

Başkan Arı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu dakikadan sonra ayrımcılığa, ötekileştirmeye hayır. Kimsesizlerin kimsesi olmaya evet. Hakkı olan herkesin hakkını alacağı bir belediye vaat ediyorum. İster garip guruba olsun, ister fakir fukara olsun, ister parası olsun hakkı ise bu belediyeden hakkını alacağı bir belediye vaat ediyorum. Zengin olsa da haksızsa istediğini alamayacağı bir belediye vaat ediyorum. Parasına güvenen güvenmesin ama hakkı olan hakkına güvensin. Ben sabah mazbatamı alırken parti rozetimi çıkardım şu anda ben 124 bin Nevşehirlinin hizmetkârıyım. Bundan sonra Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye öğüdü bizim rehberimiz olacak. Kırgınlığımız, kızgınlığımız kimseye yoktur. Tek kriterimiz adalet ve haktır. Adaletsizlik, haksızlık edenin karşısında dün olduğu gibi bugünde dimdik duracağız. Lakin garibin, fakirin, fukaranın, kimsesizin, ötekileştirilmişin dizinin dibinde samimiyetle oturup mütevazı olacağız. Yani hak edenin ayağının türabı olacağız. Ama şehrin menfaatine göz diken kim olursa olsun dünkü gibi dimdik durup ‘Kapadokya’nın merkezi Nevşehir diyecek’ büyüklükte olacağız. İşte böyle bir belediye vaat ediyoruz.”

İYİ Parti İl Başkanı Ali İhsan Parlatan'ında eşlik ettiği programın sonunda makamına geçen Arı burada vatandaşlarla tek tek görüşerek tebrikleri kabul etti.

Whatsapp Image 2024 04 03 At 23.46.04

Muhabir: MEHMET GÜNAY