Nevşehir Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Rasim Arı’ya mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ayhan Tetik verdi.

Arı, törende yaptığı açıklamada, bütün Nevşehir’in hizmetkarı olmaya geldiğini belirterek, artık Nevşehir'in lafa değil icraata ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Kaim mazbatasını aldı Hacıbektaş Belediye Başkanı Kaim mazbatasını aldı

“NEVŞEHİR DEMOKRASİSİ TÜRKİYE'YE ÖRNEK TAVIR SERGİLEDİ”

“Hiçbir siyasi partinin değil, Nevşehir’de yaşayan 124 bin insanın her bir ferdinin ortak olduğu bir şirketin geçici, onların verdiği vergilerle maaş alan bir personeli, kamu personeliyiz bu kadar.” diyen Rasim Arı, “Dolayısıyla asil biz değiliz, asil millettir, patron millettir. Bu seçimi ben kazanmadım. Nevşehirli kazandı. Nevşehir'in demokrasisi kazandı. Nevşehir demokrasisi Türkiye'ye örnek bir tavır sergiledi. O yüzden her bir hemşehrime sizlerin huzurunda teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

“NEVŞEHİR'DE SİYASET AYRIMCILIĞI, PARTİ AYRIMCILIĞI YOK”

Bundan sonraki süreçte Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e verdiği nasihatleri düstur edineceğini kaydeden Arı, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Artık seçim bitmiştir, defter kapanmıştır. Artık Nevşehir'in lafa değil icraata ihtiyacı olduğu, artık Nevşehir'in siyasi ayrımcılığa değil birlikteliğe, kardeşliğe, ortak akla ve herkesi bağrına basan bir tavra ihtiyacı var. Oy versin veya vermesin. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun artık geçmiştir. Oy vermemiş olabilir. Muhalefet etmiş olabilir. Ama belediye her bir fert için devletin ödenek gönderdiği sadece X bir siyasi parti mensuplarına hizmet etme makamı değil, bu şehrin her kıymetli öz evladına hizmet etme vakti. Biz Nevşehir'de bir gönül ittifakı kurduk. Türkiye'de gerçekleştirilmeyen, gerçekleştirilemeyen bir ittifakı Nevşehir'de kurduk. Nevşehir'de siyaset ayrımcılığı, parti ayrımcılığı yok. Benim için siyasi parti meseleleri kapanmış, rakip olduğumuz adaylarla seçim dönemindeki her şey kapanmıştır. Seçim döneminde bazen kırgınlıklar, kızgınlıklar, söylemler şunlar bunlar olmuştur. Onların hepsi artık geride kalmıştır. Bu dakikadan itibaren biz Nevşehir'in güvenine layık olabilmek için, Nevşehirlinin mesajını net bir şekilde alarak. Çünkü Nevşehir'in bütün siyasi partiler tek bir isim üzerinde ittifak etti. Her biriniz de bunu sonuçlardan zaten gördünüz. Daha detaylı analizleri yapılacaktır elbette bunların ama. O yüzden artık Nevşehirli sağına soluna baktığı zaman kendi kardeşi, evladı olarak bir adamı göreceklerini, kendilerine tebessüm ettirecek, kendilerinin yüzünde gülücük oluşturacak bir tavırda bir belediye başkanı değil hizmetkar göreceklerini söyleyebilirim. Zaten mazbatamızı almadan da Nevşehir'de bunun ayak izlerini gördünüz zaten şükürler olsun. O yüzden biz de o teveccühe, o sevgiye, o güvene layık olmak zorundayız.”

Whatsapp Image 2024 04 03 At 11.17.29 Am (2)Whatsapp Image 2024 04 03 At 11.17.29 Am

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR