Dünyada ilk ve tek olma özelliğine sahip Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi, kısa zaman önce açılmış olmasına rağmen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başardı.

Dünyanın ilk kayadan oyma yeraltı seramik müzesinde 500`e yakın seramik ve çanak ürünü sergileniyor.

Bin 500 metrekarelik kapalı alan içerisinde 15 metre yerin altında oluşturulan Yeraltı Seramik Müzesi?ne Kapadokya?yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artmaya başladı.

İşletme sahibi Güray Tüysüz, ziyaret eden turistlerin müzeye hayran kaldığını belirterek, müzeyi ziyaret edenler ziyarete ettikten sonra hayranlıklarını dile getiriyorlar dedi.

Tüysüz, 15 yıldır müze için tarihi eser topladığını belirterek, müzenin açık alanı bin 500 metrekare. Müzede üç ana bölüm bulunuyor. Her ana bölümünde kendi içerisinde 8-10 odası var.

İlk bölümde ilkçağdan 20. Yüzyıla kadar olan Anadolu`da yapılan, orijinal eserleri sergiliyoruz. İkinci bölümde son yüzyıla ait dünyaca ünlü seramik sanatçılarımızı ve onların eserlerini sergiliyoruz.

Üçüncü bölümde ise sergi salonumuz, kafeteryamız ve kütüphanemiz var.

Burada sanatçılarımız resim, heykel, fotoğraf ve seramikten yaptıkları eserlerini sergileyebilecek diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü