Gayrimenkul Satış İlanı

DOSYA NO:2017/007/S1

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna amme borcundan dolayı hacizli olup, satışına karar verilen aşağıda vasıfları yazılı gayrimenkuller açık arttırma sureti ile satılacaktır.

TAPU KAYDI: Satışa konu taşınmaz,  Sulusaray Kasabası, Taşlıkardı Mevkii Yeni Mahalle 446 ada 22 nolu parseldeki bağdır.

HALİ HAZIR DURUMU EVSAFI: Taşınmaz 1419,08 m2 yüzölçümünde ve bağ vasıflıdır. Taşınmaz imar planı dışındadır. Düz topoğrafyalı bir arazidir. Üzerinde bakımlı bağ mevcut olup üzüm çubukları tel ile askıya alınmış, düzgün ve hizalı bir şekildedir. 3. Sınıf kumlu-tınlı, kıraç toprak yapısına sahiptir. Nevşehir-Gülşehir asfaltına cepheli olması arazinin değerinin artmasına etkendir.Taşınmaz Sulusaray kasaba merkezine yaklaşık 5 km, Gülşehir ilçe merkezine 4,5 km ve Nevşehir İl merkezine 12 km uzaklıkta bir taşınmazdır. Ulaşımı kolaydır, çevrede buna benzer bağ ve tarım arazileri mevcuttur.

MUHAMMEN BEDELİ:    Satışa konu gayrimenkule Satış Komisyonu tarafından 28.361,60 TL (YirmisekizbinüçyüzaltmışbirTLaltmışkuruş) değer takdir edilmiştir.

KDV ORANI: % 18

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Taşınmazın 1.satışı, 19.09.2018 tarihi saat:11.00-11.10 arası Nevşehir İl Koordinatörlüğü Toplantı Salonunda, Kapucubaşı Mah. Atatürk Bulvarı No:105 Kat:1’de  açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada verilen bedel gayrimenkule biçilen rayiç değerin % 75 ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere 26.09.2018 tarihinde aynı yerde ve aynı saatte ikinci artırmaya çıkartılacaktır. İkinci artırmada da bu miktar elde edilememişse satış bedeli satış masrafını geçmek ve rüçhanlı alacaklar toplamından fazla olmak kaydıyla gayrimenkul en çok artırana ihale edilecektir.

 2- Artırmaya iştirak edeceklerden muhammen bedelin % 7,5’ i nispetinde teminat alınır. Teminat olarak 6183 sayılı Kanunun yasanın 10 uncu maddesinin birinci 1. ila 4.  bentlerinde sayılanlar kabul edilecektir. Satış peşin para ile yapılacak olup,  alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye harcı, damga vergisi, KDV, tapu alım ve satım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar, teklif ettikleri bedel ile son ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan ayrıca %5 faiz den mesul olacaklardır. İhale farkı ve faizi ayrıca bir hükme hacet olmaksızın Koordinatörlüğümüzce tahsil edilecektir. Bu fark varsa önce teminat bedelinden alınacaktır.

 4- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğünde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

5- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve kabul etmiş sayılacakları,  başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/007/S1 nolu sayılı dosya takip numarasıyla Koordinatörlüğümüze başvurmaları ilan  olunur.