Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye üzerine, tarihi boyunca hiç olmadığı kadar bugün büyük oyunların oynandığını belirterek, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Türk halkının büyük güçlü Türkiye oluşumu ile bunlara gereken karşılığı vereceğini belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Genel Meclisi ve Nevşehir Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra, partililerin de katıldığı basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından açılan Seçim Koordinasyon Merkezi?nde basın açıklaması yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk halkının tarihinde ilk kez sivil bir cumhurbaşkanını sivil bir seçimle seçeceğine dikkat çekti.

Ünver şöyle konuştu; ?10 Ağustos 2014 Pazar günü, ülkemiz adına son derece önemli olan bir süreci hep birlikte yaşayacağız. Türk halkı olarak ilk defa bir sivil cumhurbaşkanını sivil bir seçim ile seçmiş olacağız.

Bu açıdan son derece önemli ve hep birlikte halkımızı özellikle bu konuda bu çorbada tuz olmaları için Nevşehir belediye başkanı olarak sandığa gitmelerini istirham ediyorum. Çünkü seçme ve seçilme hakkını kullanmayan toplumların ileride yaşadığı problemlerde söz etme hakkı da olmuyor.

Sizin adınıza başkaları karar veriyor, onun için kendi adımıza kendimiz karar verme adına, bu hafta sonunda yapılacak seçimlere hemşerilerimizin eksiksiz ve mazeretsiz olarak katılmalarını istiyorum? dedi.

Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde tavırlarının oldukça net olduğuna vurgu yapan Ünver; ?Nevşehir Belediyesi, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi olarak bu seçimlerde bizim tavrımız tabi ki çok açık.

Türkiye Cumhuriyetinin tüm Türk devletlerinden bugüne kadar ulaştığı en yüksek değerine ulaştıran, halk arasında fakir zengin uçurumunu daraltan, sosyal devlet anlayışını tarihinde ilk defa vatandaşlarının üzerine dalga dalga yayan, ülkenin dört bir yanına hızlı tren ve karayolları ağları ile ve köy yollarına kadar asfaltlayarak yayan bir anlayışı desteklemeyip te başka ne yapabiliriz?

Tabi ki bizim de adayımız Recep Tayyip Erdoğan. Pazar günü sandığa gidip gönül rahatlığı içerisinde bilinçli bir vatandaş olarak tercih mühremizi sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan isminin altına basıp insani ve vicdani ile bir görevimizi yerine getirmiş olacağız.

Ülkemizin üzerinde çok büyük oyunların oynandığı çok kritik süreçleri birlikte yaşıyoruz. Yeni güçlü Türkiye diye bahsettiğimiz bu oluşum inşallah bütün bunların üstesinden gelecek? diye konuştu.

Tarih boyunca Türk devletleri üzerine ciddi oyunlar oynandığı hatırlatmasında bulunan Ünver, tarih boyunca olmadığı kadar son günlerde Türk Devletinin ciddi ve büyük oyunlarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Ünver, bu oyunlara yine halkın hür iradeleri ile gereken cevabı vereceklerini aktardı. Ünver daha sonra şunları kaydetti; ?Biliyorsunuz tarihte hep ülkemiz üzerine ciddi oyunlar oynandı, ülkemiz üzerine hep hesaplar yapıldı. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti bugün yaşadığı tehdit gibi bugüne kadar hiç böyle tehdit altında olmadı.

Sağlam irade, güçlü bir lider, milli bir duruş ve halkımızın haykırırcasına meydanlarda sesini gür çıkararak bu iradeye sahip çıkması sayesinde ülkemiz bu badirenin de üstesinden gelmek üzere inşallah.

Bu Pazar günü hemşerilerimizi önce sandığa gitmelerini ve sonrasında da Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan?a oy vermelerini bekliyor, tüm hemşerilerime bu vesile ile en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  daha sonra minik bir hayranı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Erdal Kesici