Açılışa Vali İlhami Aktaş, AK Parti milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammmed Çömçe, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih açıkgöz, hayırsever Dirikoç ailesi ve Boyacı ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Aktaş, hayırsever Dirikoç ailesine teşekkür ederek, önemli bir ihtiyacı giderdiklerini söyledi. Yapılan sağlık merkezinin hayır defterini açık tutacağını söyleyen Aktaş, hastalar şifa buldukça sizin de hayır defterinize yazılacak dedi.

Milletvekilleri adına konuşan Milletvekili Göktürk de sağlık merkezinin hayırlı olmasını temenni ederek, “Rabia Boyacı Aile Sağlığı Merkezi hızla gelişen bir mahallede ciddi bir ihtiyacı karşılayacak. Burada inşallah insanlar sağlık bulacak. Herkese hayırlı olsun.” diye konuştu.

Hayırsever Dirikoç ailesi adına konuşan Gürbüz Dinç de “Nafiz Dirikoç mahalle gelişime aşamasındayken buraya ya camii ya da sağlık merkezi yaptırmaya söz vermişti. Gelinen aşamada sağlık merkezi yaptırmaya karar verdi. Sağlık merkezi artık mahallelinin hizmetinde. Dirikoç ailesinden Allah razı olsun.” dedi.

Sağlık İl Müdürü Ünlübay da bu mahallede bir sağlık tesisinin olmadığını ve önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “buradaki arsanın 42 ortağı vardı. Biz konuyu Belediye Başkanı Hasan Ünver´e ilettik. Başkanımız da bize hızlıca bu arsayı tahsis etti. Daha sonra hayırsever Dirikoç ailesi burada çok büyük bir yatırım yaptı. Bu mahallede yaklaşık on bin nüfus var ve giderek artıyor. İki aile hekimimizi buraya kaydırdık. Önümüzdeki ay bir aile hekimi daha açacağız. 112 hizmetini de buraya taşıdık. Dirikoç ailesine böyle bir hizmeti kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından H. Rabia Boyacı Aile Sağlığı Merkezi´nin açılışı Vali Aktaş, vekiller Açıkgöz, Göktürk, Gizligider, Nafiz Dirikoç ve eşi tarafından yapıldı. Haber: Alpaslan Körükcü

/images/haberler/resimler/2016-10/31/1149364447059.jpg