HASTANEDE ÇOK GÜZEL GELİŞMELER

Nevşehir Devlet Hastanesinde il dışına sevklerin önüne de geçilecek iki önemli atılım gerçekleştirildi.

Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesinde seyyar diyaliz ünitesi devreye giriyor, il dışına sevklerin önemli bir çoğunluğunu oluşturan Böbrek Taşı Kırma Cihazı alımı yapıldı ve kısa zamanda hizmet vermeye başlıyor. Öte yandan hastanenin yatak kapasitesinin artırılması için çalışmalara balandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, alımı gerçekleştirilen cihazların yanında yatak kapasitesinin de artırılması ile birlikte hastanenin daha modern koşullarda hastalara hizmet verir hale geleceğine dikkat çekti.

Seyyar Diyaliz Ünitesi Hizmete Girdi

İlimizde yıllardır eksikliği hissedilen bir hizmet olan seyyar Diyaliz Ünitesinin hastaneye kazandırılmasıyla birlikte hem yoğun bakım ünitesinde diyaliz cihazına girmesi gereken hastaların, hem de diğer ünitelerde bu cihaza bağlanmak durumunda olan hastaların büyük bir sıkıntıdan kurtarılmış olacak.

Bu arada Hastane yönetimi ve il sağlık müdürlüğünün çalışmalarıyla yoğun bakım ünitesi kısa zamanda içerisinde İkinci seviyeden üçüncü seviyeye çıkarılacak. Bunun içinde ilk etapta 10 yataklı yoğun bakım ünitesine 4 yatak ilavesi daha yapılacak.

Böbrek Taşı Kırma Cihazı Hizmete Giriyor

Nevşehir?den başta Kayseri ve diğer illere hasta sevklerine neden olan İlimiz devlet hastanesinde bulunmayan Böbrek Taşı Kırma Cihazı alımı da yapıldı. Cihaz Hastane de hizmete giriyor.

Yüzlerce hastanın ihtiyacını karşılayacak olan böbrek taşı kırma cihazının devreye sokulmasıyla birlikte artık bu konuda ihtiyaç duyan hastaların başka illere sevk edilmesinin de önüne geçilecek.

Hastanenin Yatak Kapasitesi Artırılacak

Nevşehir Devlet Hastanesinin yatak kapasitesinin artırılacağını kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, 100 yatak ilavesiyle birlikte hastanenin daha fazla hastaya yataklı tedavi imkanı sunacağına da dikkat çekti.

Hastanenin yatak kapasitesinin artırılması konusuyla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğine işaret eden İl Sağlık Müdürü Ünlübay, ek bir bina yapımının söz konusu olacağını ve bu konuda çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.