Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Türkiye´nin turizm merkezi Kapadokya´da, Türkiye´de ilk ve tek kayadan oyma yeraltı çamur merkezi açıldı.

 Nevşehir´in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde Kapadokya´yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere farklı alternatif sunmak isteyen iki ortağın hayata geçirdiği projede Sağlık Bakanlığı onaylı çamur ve doktor balıklar yerli ve yabancı turistlere şifa dağıtıyor. 2 bin metrekare alanda faaliyet gösteren merkez çamur banyosu, havuz ve doktor balıklar olarak üç bölümden oluşuyor.

 Dalyan´da gördüğü çamur banyosu işletmesinden etkilendiğini söyleyen şirket ortaklarından Burak Yüksel, bu tür bir işletmeyi Kapadokya´da hayata geçirdiklerini söyledi.

/images/haberler/resimler/2015-11/6/0919313328889.jpg

Limon deposu sağlık merkezi oldu

 Kapadokya´da hayata geçirilen çok yeni projeler olmadığını, sadece butik otel üzerine çalışmalar yapıldığını ve turistlere yönelik aktivitelerin kısıtlı olduğunu gördüklerini ifade eden Yüksel, “Kapadokya bölgesini gezdiğimiz sırada limon ve patatesin Kapadokya bölgesinde yeraltında mağaralarda saklandığını ve buradaki mağara sahiplerinin üreticilerden kira aldıklarını gördük. Aslında limon depoculuğunun dışında da kullanılabileceğini düşündük. Bu düşünceden yola çıkarak arkadaşımızın Dalyan´daki tesisini buraya uyarlamaya karar verdik” dedi.

 Bölgede de sağlık turizmi adına yatırımların yok denecek kadar az olması nedeniyle bu tesisi yapmanın cazip geldiğini kaydeden Yüksel, “Bu kapsamda termal havuzdan yola çıkarak çamur banyosu ardından da Sivas´ın doktor balıklarını tesis bünyesine dahil ettik. Burası daha önce limon deposuydu. Hatta tesisimizin arkasında da limon depoları mevcut” diye konuştu.

 Yüksel, “Bölge turizminde sağlığına daha çok düşkün olabilecek orta yaş ve üzeri turistlerin çoğunlukta olduğunu fark ettik. Daha bilgili daha çok okuyan, ne istediğini bilen turist grubu olduğunu görünce bu tesise karar verdik” dedi.

/images/haberler/resimler/2015-11/6/0919573329319.jpg

 Türkiye´de ilk ve tek kayadan oyma çamur merkezi

 Şirketin diğer ortağı Taner Özkaradeniz ise, Sağlık Bakanlığı´ndan onaylı tek şirket olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı´nın çıkardığı Peloid yasasına göre bakanlıktan onaylı çamur banyosu açılmak zorunda. Bu Türkiye´deki Sağlık Bakanlığı´ndan onaylı üçüncü merkez. Ancak Kapadokya bölgesinde mağara içerisine gömülmüş Türkiye´nin ilk ve tek merkezi burası.

 Çamur banyosunun romatizmal ağrılar için, cilt için, yüzde 80´e varan tedavi özelliği var. Doktor balıklar ise daha çok stres odaklı, egzama ve mantara iyi geliyor.” Haber: Alpaslan Körükcü