Vali Aktaş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti;

“Sağlıklı yaşam, her bireyin temel hakkıdır. Bu hakkın herkes tarafından eksiksiz kullanılabilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve sağlık alanında ulaşılan düzey, günümüzde çağdaşlık göstergelerinden kabul edilmektedir. Ülkemizde son yıllarda sağlık alanında yapılan reformlar, modern sağlık tesislerinin inşa edilmesi, tıp eğitiminde kaydedilen ilerlemeler ve teknolojik imkânların da kullanımıyla insanlarımızın aldığı sağlık hizmetlerinde çok önemli bir iyileşme sağlamıştır. Sağlık çalışanlarının, görevleri başındayken fiziksel ve psikolojik saldırıya maruz kalmaları, uğradığı saldırı sonucu yaralanmaları, hayatını kaybetmeleri kabul edilemez. İnsanı yaşatmak, toplum sağlığını ileriye taşımak gayesiyle hizmet veren sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hekimlerimizin ve fedakâr sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Seçen; “14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun”

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, insan sağlığının vazgeçilmez bir önem taşıdığını belirterek her geçen gün büyük ilerlemeler kaydeden tıp alanında görev yapan kişilerin de bu anlamdaki üstlendikleri önemin ciddi önem taşıdığını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Belediye Başkanı Atilla Seçen, daha sağlıklı hayatın sürdürülmesinde sorumluluk taşıyan tüm sağlık personellerinin ciddi fedakarlıklarla çaba harcadıklarını dile getirdi.

Seçen mesajında daha sonra şunları vurguladı; “Yaratılmışların en şereflisi olan insanın sağlığı her şeyin üzerindedir. Sağlıklı toplumların her alanda başarılı olacağı bilinen bir gerçektir. Kendilerine sağlığımızı teslim edip, yaptıkları çalışmalarla da bizlerin sağlıklı bireyler olmasında temel bir güç ortaya koyan doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları, hedeflenen dengeli ve başarılı toplumun oluşumunda önemli bir misyon üstlenmektedirler. Böylesine anlamlı bir günde, görev yapan bu kutsal mesleğin değerli temsilcilerini tebrik ediyor, daha nice yıllarda bu mutluluğu taşımalarını temenni ediyorum.”

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay'ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında; “İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu belirtti. ‘Önce insan’ anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi “Sağlığımızı emanet ettiğimiz, yaptıkları görevle çok kutsal bir misyon yüklenen sağlık çalışanlarımızı bugün bir kez daha hatırlayıp, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Fedakâr Sağlık çalışanlarımız, bu kutsal görevlerini yaparken büyük zorluklar ve güçlüklerle de karşılaşmaktadırlar. Ancak buna rağmen özverili bir şekilde insanları sağlığına kavuşturmaya devam etmekte, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla görevlerini icra etmektedirler. Sağlığımızı emanet ettiğimiz doktor ve tüm sağlık çalışanlarına vatandaşlar olarak bizler, saygılı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ünlübay mesajında, “Bir toplumun varlığı, gelişmesi, ilerlemesi insanların sağlıklı yaşam sürmeleri ile mümkündür. Çünkü sağlıklı birey gelişime ortak olur, kalkınmaya ve ilerlemeye katkı sağlar. Sağlık, öncelikli olarak bir yaşam hakkıdır. Bu hakkımızı kollayan, canımızı emanet alan İnsanlığa nitelikli yaşam sunma ilkesiyle zor koşullarda fedakârca hizmet eden İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren başta İlimizde olmak üzere yurdumuzun dört bir köşesinde, köyünde, kasabasında büyük özveriyle insan sağlığına hizmet eden sağlık hizmet sunumlarımızda gözlenen kalite artışındaki değerli katkıları için hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın "14 Mart Tıp Bayramını" tebrik ediyorum.” Dedi.

İbrahim Salaş‘tan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, “14 Mart Tıp Bayramı” ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Salaş yayınladığı mesajda, "Bir nefeslik sıhhatin bile değeri ölçülemezken, bizim sıhhat ve sağlığımız için yedi gün yirmi dört saat mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan sağlık çalışanlarına şükran ve minnet borçluyuz" dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlamada şu ifadelere yer verdi: “En kutsal mesleklerden olan, tıp alanında çalışanlarımızın, gece gündüz ayrımı yapmadan sağlımız için mücadelesi hiçbir maddi karşılıkla ödenemez. Bugün, onların kıymetlerinin hatırlanması için yalnızca semboldür. Tüm sağlık çalışanlarımız bizler için her gün değerlidirler. Tarihimizden biliyoruz ki, İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir. Sağlık çalışanlarımızın 100 yıl öncede olduğu gibi hem milli duygulara sahip çıkan ruhu, hem de mesleklerini icra edişleri bizlere güven veriyor. Bu vesilelerle; Hekimlerimizin, hemşirelerimizin, Ebelerimizin, Sağlık Memurlarımızın ve Tüm Tıp Camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz. Bu günün anısına hayatta olmayan değerli Hekimlerimizi de saygıyla anıyor ve Allah’tan Rahmet diliyoruz.”

Başkan Cingil'in Tıp Bayramı mesajı

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutlayan Başkan Cingil,” İnsanların kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. Bedenen ve ruhen sağlıklı olan bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine ve ülkenin kalkınmasına ve dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar. Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği en temel haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi ise nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisi, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Cumhuriyetin ilanından sonra ülkemizde sağlık eğitiminin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması yolunda önemli gelişmeler yaşanmış, tıbbın gelişiminde ’İnsan ve Yaşam Felsefesi’ temel nokta olmuştur. İnsan sağlığının korunması ve sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri ölçüsüzdür. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle sağlıklı bir toplum temennisiyle, gece ve gündüz demeden fedakarca sağlık hizmeti sunan, yaşamımızı emanet ettiğimiz tüm hekimlerimizin ve sağlık personellerimizin 14 Mart Tıp bayramını kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat sürmelerini diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Bekir Ödemiş’in 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Bekir Ödemiş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ödemiş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlık sektöründe çalışanların, insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için özveriyle çalıştıklarını belirterek, “sağlığımızı yani kendimizi emanet ettiğimiz sağlık personellerimizin hatırlandığı bu günde insanı yaşatmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle icra eden hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” dedi.

Altınyıldız Koleji’nden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Özel Altınyıldız Koleji, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda; “Hayatımızın her döneminde ihtiyaç duyduğumuz değerli doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlarız” denildi.

“Sağlık çalışanları ağız tadıyla güzel bayramları karşılasın istiyoruz”

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Çetin, “14 Mart Tıp Bayramı bundan tam 100 yıl önce Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’de iki kule arasına dev bir Türk bayrağı asan Tıbbiyelilerin işgale tepki, milletine sevda ve vatanına bağlılığın bir yansımasıdır. Türk Sağlık-Sen 100 yıl önceki idealin temsilcisi, o asil ruhun günümüze yansımasıdır. Sevdası Türkiye olan bizler, her şartta ve zamanda bayrak, vatan, millet ve devlet demekten asla vazgeçmeyeceğiz. İşte böylesine kutsal bir mirasın sahipleri sağlık çalışanlarımızın bugün karşı karşıya kaldıkları sorunlar nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramını, bayram tadında karşılamaya hasret kaldık. Bugün mobbing ve şiddetten en fazla mağdur olanlar sağlık çalışanlarıdır. Her 30 dakikada bir sağlık çalışanın şiddete uğradığı, doktorların kafasına kaldırım taşları atıldığı, hastanelerin basıldığı ve şiddetin cinayete dönüşmeye başladığı bir çalışma ortamı mevcuttur. Bazı düzenlemeler ile önlemler alınmak istenmişse de bunların yetersiz olduğu ortadadır. Bu nedenle acil bir şekilde sağlıkta şiddete istisnasız tutuklu yargılama gelmeli, sağlık kurum ve kuruluşları sıfır toleranslı alan ilan edilerek burada işlenen suçların ertelenmesi veya paraya dönüştürülmesine son verilmeli ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında belli bir süre paralı sağlık hizmeti uygulaması hayata geçirilmelidir. Bir başka bela olan mobbingin önüne geçilmelidir. Özellikle idarecilerin yaptıkları baskılara bir son verilmelidir. Bu konuda yapılacak en doğru iş de kamuda ehliyet ve liyakate dayalı, adaleti esas alan bir yönetim sistemi oluşturmaktır. Aşırı iş yükü sağlık çalışanlarının çalışma, aile ve sosyal hayatlarının zorlaştıran bir diğer sorundur. Bu konuda planlı bir istihdam politikasına ihtiyaç olduğu açıktır. Aile hayatına zarar veren bir diğer meselede sözleşmeli istihdamdır. Çalışanları eşinden ve çocuğundan ayrı bırakan, ailelerde huzuru bozan, yuvayı parçalayan bu uygulama bir an önce sonlandırılmalıdır. Tüm sağlık çalışanları kadrolu personel olarak istihdam edilmelidir. Sağlık çalışanları mobbing, şiddet, yoğun iş yükü aile ve sosyal hayattan feragat gibi birçok sıkıntıya katlanarak devletinin emrinde milletine hizmet ederken, emeklerinin karşılığı bir nebze de olsa karşılanıyor mu diye sorarsanız buna vereceğimiz cevap ne yazık ki hayırdır. Döner sermayeler sıfırlanmıştır. Çalışanlar sabit ek ödemeye mahkum edilmişlerdir. Bu durum tüm sağlık çalışanlarının ekonomilerinin büyük zarar görmesine neden olmuştur. Bu konuda başlattığımız dilekçe kampanyası sürmektedir. Tüm çalışanları döner sermaye mücadelemize katkı vermeye çağırıyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını almak için mücadelemizi her daim sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra 3600 ek gösterge, ek zam gibi temel ekonomik beklentilerimize de hala bir yanıt verilmiş değildir. Bu beklentilerimiz lütuf değil, bir haktır. Çünkü toplu sözleşmede enflasyon farkının bile gerisinde kalan bir zamma imza atılması kamu çalışanların bütçelerinde çok ciddi yaralar açmıştır. Bunların kapanması ve zararların telafisi için ek zam şarttır. Tüm çalışanların ek göstergeleri hakkaniyetli bir şekilde yükseltilmelidir.

Bir önceki 14 Marttan bugüne temel sorunlardan sadece yıpranma payı için küçük bir adım atılmıştır. Fiilen 9 yıla 1 yıl, geriye dönük çalışmanın dahil olmadığı ve tüm çalışanları kapsamayan bir yıpranma payı hayata geçmiştir. Beklentilerin çok uzağında kalan yıpranma payının çalışanlara bir faydası olması için mutlaka yeniden değerlendirilmesi şarttır.

Ülkemizde sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan 920 Bin çalışanın sorunları ve talepleri için bu 14 Martta somut adımlar ve yasal düzenlemeler görmek istemekteyiz. Çalışanlar sorunlar yumağı içerisinde çalışanlar bırakılmamalı. Hamaset dolu sözlerle 14 Mart geçiştirilmemelidir. Biz icraat istiyoruz. Sağlık çalışanları ağız tadıyla güzel bayramlara merhaba desin diyoruz. Tarihi önemi ve düşmana karşı asil duruşu ile bize her şartta ve zamanda kutlayacağımız 14 Mart Tıp Bayramının tüm sağlık çalışanlarına kutlu olmasını diliyor, Millet olarak hepimizin daha huzurlu, aydınlık 14 Martlara ve yarınlara ulaşmamızı temenni ediyoruz” dedi.

“14 Mart çalışanlarımızın sorunlarının çözüldüğü gün olmalıdır”

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, 14 Mart’ın çalışanların sorunlarından kurtulduğu günler olması temennisinde bulundu.

Gündüzpolat, “Yaptıkları görev itibariyle kutsal bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarımız yeni bir 14 Mart Tıp Bayramı’na çözüm bekleyen sorunlarıyla girmektedirler.

Yeni Türkiye’de sağlıkta dönüşümün mimarları olan sağlık çalışanları, var olan sorunların çözümüne yönelik adımlar atılmasını beklemekte ve 14 Mart’ı gerçek bir bayram havasında yaşamayı arzu etmektedirler. Öncelikle döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik sağlık çalışanlarının iş motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Aynı görevde çalışan sağlık çalışanlarının farklı oranda döner sermaye ücreti alması önemli bir haksızlıktır. Bu durumu başka hiçbir meslek grubunda göremeyiz. Örneğin eşit durumda olan ancak farklı karakollarda çalışan 2 polis memurunun veya yine aynı şekilde farklı okullardaki 2 öğretmenin farklı ücret aldığını göremeyiz. Ancak unvanları, eğitimi ve hizmet yılı aynı olan sağlık çalışanları farklı hastanelerde çalıştığı için aynı döner sermaye ücreti alamamaktadır. Çalışanlarımız arasında huzursuzluğa sebep olan bu durumun giderilmesi Sağlık-Sen olarak önceliklerimiz arasındadır ve bu adaletsizlik çözülene kadar konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bunun için öncelikli olarak mevcut döner sermaye sisteminde köklü değişikliklere gidilmelidir. Çalışanlarımızın beklediği bir diğer konu da 3600 ek göstergenin bir an önce çıkarılmasıdır. 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarına verilmesi, diğer çalışanlarımız ile ilgili de aynı oranda ek gösterge puanı verilmesi ve konunun bir takvime bağlanarak çözülmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat esasına göre fedakarca görev yapmaktadırlar ve bu hizmetlerinin karşılığını maalesef alamamaktadırlar. Sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşırken, hasta memnuniyeti artarken maalesef sağlık çalışanlarımız için bu durum aksi yönde gelişmektedir. İstihdam yetersizliği nedeniyle ağır iş yükü altında ezilen, nöbetlerden kendilerine, ailelerine zaman ayıramayan sağlık çalışanlarının bu mağduriyeti, Dünya Sağlık Örgütü istihdam rakamlarının uygulanmasıyla çözülecektir. Yine çalışanlarımızın yıllardır çözüm beklediği fiili hizmet süresi zammı, sağlık hizmetleri sınıfından sayılan bütün unvanları kapsayacak şekilde çözüme kavuşturulmalıdır. Sağlık Bakanlığı tüm sağlık çalışanlarının hak ve hukukunu gözetmelidir. İcap nöbeti tutan ancak bu nöbetin ücretini alamayan, malpraktis uygulamasındaki eksiklikler nedeniyle mağdur olan, görevi sırasında şiddete maruz kalan hatta öldürülen sağlık çalışanlarımızın haklarına Sağlık Bakanlığı mutlaka sahip çıkmalıdır. Bu konularda sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapacağımızın bilinmesini isteriz. Unutulmamalıdır ki sağlık hizmeti bir ekip işidir. 14 Mart’ın sağlık çalışanları için gerçek bir bayram havasında geçmesi için çalışanlarımızın beklentilerini gerçek anlamda karşılayan açıklamalar yapılması, sorunların çözümü için somut adımlar atılması önemli bir noktadır. Bu vesile ile sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, bugünün sorunların çözümüne vesile olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Civelek’ten Tıp Bayramı kutlaması

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, 14 Mart Tıp Bayramı’nı Kutladı.

İlimizde görev yapan tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladıklarını söyleyen Civelek, “Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığı olarak öncelikle ilimizde görev yapan doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz. Çalışmalarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz” dedi.

Başkan Dinç’ten kutlama mesajı

Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç, 14 Mart Tıp Bayram’ını kutladı.

İnsan hayatında en önemli unsurun sağlık olduğuna değinen Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Dinç, “İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“Tüm sağlık çalışanlarının günü kutlu olsun”

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ilimizdeki tüm sağlık çalışanlarının günün kutladı.

Pınarbaşı, “Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak; sağlık sektörü çalışanlarına sevgi ve şükranlarımı sunar, Tıp Bayramlarını kutlar, tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim” dedi.

Korkmaz’dan Tıp Bayramı mesajı

Nevşehir Karoserciler ve Marangozlar Ağaç İşleri Odası Başkanı Ramazan Korkmaz Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı,

Korkmaz mesajında; “Sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen, “Önce İnsan” ilkesi ile gece gündüz özveri ile çalışan tüm hekimlerimizin, sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan tüm sağlık personelinin bayramını kutlar, mutluluklar dilerim” dedi.