Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´in doğum günü olarak tüm İslam aleminde idrak edilen Mevlid Kandili nedeniyle bir  mesajı yayınlayan AK Parti İl Başkanı Tanrıver; “O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin´di; Allah´ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsünü, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti” dedi.

Peygamber efendimizin doğduğu bu geceyi kutlarken O´nu anlamanın önemli olduğuna değinen Tanrıver, Mevlid Kandilinin, Peygamber Efendimiz ´in tüm zamanlara hitap eden ve insanlığa yol gösteren mesajlarını değerlendirmemiz açısından önemli bir gün olduğunu vurgulayarak; “Başta Nevşehirli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini kutluyorum” dedi.

Bu gecenin birlik ve beraberliğimizin artmasına, kardeşliğin ülkemizde ve Dünya´da artarak devam etmesine, yaşanan insanlık dramlarının son bulmasına vesile olmasını dileyen Tanrıver; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz ‘in doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandil´ine daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin başta, ilimize, ülkemize, Müslüman âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah´tan diliyorum. Bu geceyi kutlarken peygamberimizi daha iyi anlamak gerekmektedir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. O´na iman etmenin, O´nun ümmeti olmanın ve O´nu sevmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandili´nin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim” dedi.