Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen AK Parti Nevşehir merkez ilçe 7.olağan kongresinde koronavirüs tedbirleri kapsamında girişlerde ateş ölçümü yapılarak katılımcılara maske ve dezenfektan dağıtıldı. Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması ile başladı.

Tek adayın olduğu kongrede mevcut başkan Ferit Yiğitarslan yeniden AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına seçilirken kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ekrem Görçeker, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, ilçe ve belde belediye başkanları, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Türker ve delegeler katıldı.

İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar; “Merkez İlçe 7. Olağan Kongremizi Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’in katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdik. Göreve devam eden Ferit Yiğitarslan ve seçilen yönetimine başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı; “AK Parti Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ile beraber AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı'mızın kongresindeydik. Görevi devreden Edip Avşar başkanımıza ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken görevi devralan Ferit Yiğitarslan başkanımıza başarılar dilerim.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz; “Kutlu davada Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başarılı yerel seçim geçiren, Türkiye’de ilk 5’e giren AK teşkilatımızı kutluyorum. Pandemi sürecinde de milletimize hizmet odaklı gayret ile çalışan, sosyal belediyecilikte örnek olan tüm Belediyelerimizi ve Belediye Başkanlarımızı tebrik ediyorum. Kahraman milletimizin lideri, ümmetin umudu, mazlumların sığınağı, mağdurların gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı gönülden ve karşılıksız seven Nevşehir’imizle, teşkilatlarımızla bu davanın bir neferi olmaktan, destek vermekten gurur duyuyoruz. AK Parti; milletimizin kurduğu, tabelasını milletin astığı bir partidir. İktidara geldiği günden bu yana milletinin huzuru, refahı, güçlü geleceği için çalışan dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK kadrolarımızla ülkemizin geldiği noktayı hep birlikte görüyoruz. Gönül Seferberliği’mize ve milletimize hizmete ilk günkü aşkla devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Menekşe; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çıktığımız bu kutlu yolda Türkiye için, Nevşehir için “İnandığın Yolda Yürü” diyerek 7. Olağan Kongre sürecimizde Merkez İlçe Kongremizi Genel Başkan Yardımcımız, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’in katılımlarıyla gerçekleştirdik. Büyük bir coşkuyla bayram havasında gerçekleştirdiğimiz Merkez İlçe 7. Olağan Kongremizde göreve devam eden Merkez İlçe Başkanımız Ferit Yiğitarslan ve ekibine Hakka ve halka hizmet yolunda başarılar diliyorum. Katılımlarından dolayı Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’e şahsım ve AK kadrolarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de; “Nevşehir Merkez İlçemizin 7.Olağan Kongresini gerçekleştirdik. Emekleriyle bugüne kadar bayrağımızı hep daha yukarıya taşıyan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, bayrağı devralan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oy verme işlemi ile kongreye tek aday olarak katılan Ferit Yiğitarslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.