Ürgüp Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde koronavirüs önlemleri altında yapılan kongrede maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması dikkatlerden kaçmazken partililer kongreye yoğun ilgi gösterdi.

Pandemi sebebiyle ertelenen ve Ürgüp Turgut Özal Merkezi’nde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak gerçekleştirilen AK Parti Ürgüp 7. Olağan Kongresine AK Parti İç Anadolu Bölge Koordinatörü Ekrem Görçeker, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Türker, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, çevre ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan AK Parti İç Anadolu Bölge Koordinatörü Ekrem Görçeker uzun bir aradan sonra yeniden kongrede partililer ile bir aradan olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Görçeker, “Ürgüp İlçemizin 7.Olağan Kongresini, pandemi kurallarına uygun bir şekilde büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdik. Kongremizin Ürgüp ilçemize ve partimize hayırlı olmasını diliyor, yeni seçilen başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum.” dedi.

AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman yaptığı konuşmada; “Geçmişten görev alan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bizim de ismimizin başına bir süre sonra e harfi gelecek. Bu süreçte ismimizin başına eski gelene kadar bu kutsal topraklarda bu kadim memlekete bir çivi çakabilir bir hayır duası alabilirsek ve 33 binlik ilçede Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda hizmete nail olabilirsek bu bizim için en büyük gururdur. Ahirete göç etmiş olan partili arkadaşlarımıza rahmet diliyorum.” diye konuştu.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk de yaptığı konuşmada, “18 yıl önce temelleri atılan, ülkemizin tarihine ve talihine yön veren Ak Parti’mizin 7.Olağan Ürgüp kongresini gerçekleştirdik. Ürgüp ilçe başkanlığına seçilen Oğuz Kahraman ve tüm teşkilatına başarılar diliyor, Ürgüp’ümüze, Ürgüplülerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ise yaptığı konuşmada; “7. Olağan kongreler sürecimize kaldığımız yerden Ürgüp İlçemiz ile devam ediyoruz. Yeni seçilen kardeşlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Kongremiz hayırlara vesile olsun inşallah.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oy verme işlemi ile kongreye tek aday olarak katılan Oğuz Kahraman, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanlığına seçildi.