Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında 40 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde konuşan Erdoğan, Nevşehir belediye başkan adayının Rasim Arı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rasim Arı ile birlikte AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve Belediye Başkanı Atilla Seçen, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz’ı kürsüye davet etti.

Erdoğan, başkan adayı Rasim Arı, İl Başkanı Yanar, milletvekilleri Açıkgöz, Menekşe ve Belediye Başkanı Seçen, Kadın Kolları Başkanı Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Dolaşmaz ile kısa bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevşehir heyeti ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şimdi hayali gerçeğe dönüştürme vakti

“Bir hayalimiz var” sloganıyla sahalara inen AK Parti Nevşehir belediye başkan adayı Rasim Arı, şimdi hayalini gerçeğe dönüştürmek için çalışmalara başlayacak.

Arı, uzun süre önce başladığı çalışmalara hız verecek.

Arı’ya çalışmalarında İl Başkanı Yanar, milletvekilleri Açıkgöz, Menekşe ve Belediye Başkanı Seçen Merkez İlçe Başkanı Avşar, Kadın Kolları Başkanı Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Dolaşmaz, ana kademe ve parti teşkilatları destek verecek.

Arı’ya tam destek

Nevşehir belediye başkan adayı Rasim Arı’nın da açıklandığı AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısına Nevşehir teşkilatı tam kadro katıldı.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Atilla Seçen, Kadın Kolları Başkanı Bilgiç ve Gençlik Kolları Başkanı Dolaşmaz katıldı.

Rasim Arı kimdir?

Rasim Arı, 1975 Nevşehir doğumlu. 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gördü. 1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlarken 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı. 2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başlayan Arı, 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir milletvekilliği için adaylığını koydu. 2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Danışmanlığı görevine getirilen ve bürokrasi hayatına başlayan Arı, sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun danışmanlığını yaptı. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine atanan Arı, 2015 yılından itibaren atandığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini sürdürüyordu. Ayrıca; Ataköy Marina ve Yat işletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Maksev Maltepe Eğitim Kültür Sanat Vakfı Yönet Kurulu Üyeliği, Wushu Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Arı, yaptığı sosyal sorumluluk ve hareketlilik projeleriyle yurtiçi ve yurtdışında dikkat çekti. Arı, Arapça ve İngilizce bilmekte, evli ve 2 çocuk babası.