2014 yılında 39 tane yapım ve onarım işi olduğunu belirten Şimşek, 39 işin içerisinde 1 anaokulu yapımı, 8 temel eğitim yapımı, 2 ortaöğretim, 2 mesleki ve teknik eğitim 1 sosyal tesis ve 25 tane de okulların onarım işi olduğunu söyledi.

Şimşek şöyle devam etti: ?Bu işlerin toplam maliyeti 54 milyon 58 bin TL?dir. Bu 39 işimizden 27 tanesi bitmiş, devam eden işlerimiz 6, sözleşme aşamasında 3,

İhale aşamasındaki Proje sayımız 2, başlamayan işimiz 1 adet. Bu işimizin de başlamama nedeni meslek ve teknik okulumuza bir ek derslik yaptırıyoruz.

Araziye özel bir proje çizdiriyoruz. Bu yüzden henüz başlamamıştır. 2013 yılından 2014 yılına sarkan 1 işimiz var. Biten yapım işlerimiz Merkez Gazi Osman Paşa Ortaokulumuz 10 derslik olarak şuan eğitim verilmektedir.

Karapınar beldesinde İmam Hatip Ortaokulumuz eğitim ve öğretime açıldı. Derinkuyu ilçemizde İmam hatip Ortaokulu açılarak hizmete girdi. Ürgüp?te bir ortaokul işimiz var.

Hizmete açılarak eğitim ve öğretim vermektedir. Gülşehir?de de bir anaokulu işimiz vardı, geçtiğimiz günlerde görkemli bir açılış ile hizmete açıldı.

32 derslik diye planlanan Göre yolu üzerindeki Merkez İmam Hatip Okulumuz ihaleye çıkacak. 2 Ekim 2014 tarihinde ihale işlemleri gerçekleşecek. Eras bölgesinde eğitim uygulama okulumuz bulunuyor. 6 derslik olarak yapımı devam etmektedir.

Merkez TOKİ okul inşaatımız bulunuyor. Bu okumuz da yapım aşamasında. 220 yataklı Öğretmenevi projemiz vardır.

Bu konuda da ciddi manada yol kat edildi. Bugün itibari ile ihale işlemlerine başladık.? Haber: Alpaslan Körükcü