Çalık açıklamasında Nevşehir`de seçime katılan tüm siyasi partilerimizin aday adaylarından, biz Temalıların da vereceği oy bulunduğunu ve Nevşehir Tema Vakfımızın programlarının da dikkate alınarak, kendi seçim programlarına eklemelerini istiyoruz.

Nevşehir`imizin suyu bitmekte olan 7. il olması nedeniyle, gelecekte çocuklarımızın susuzluk ve kuraklık yaşayacağı acı bir gerçektir. O nedenle siyasilerimizin bu konuda çalışma yapmasını istiyoruz.

Çözümü ise; yeraltı içme sularımızın tarımda kullanılmamasını istiyoruz. Tarım alanında çalışan çiftçilerimizin de su ihtiyacının Kızılırmak?ın, Doğu Anadolu bölgemizde olduğu gibi (adı Anadolu Projesi olabilir) sulama kanalları ile tarım alanlarına aktarılmasını istiyoruz.

Bu yolla hem içme sularımız korunacak, hem de çiftçilerimiz büyük bir masraftan kurtularak ucuz su kullanma fırsatı elde edecektir. Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşayabilmemiz ve ilimizin daha çok kar ve yağmur çekebilmesi için çok hızlı bir ormanlaştırma çalışması yapılmasını istiyoruz.

Her yeni yapılan eve en az 5 adet çam ağacı dikilmesi zorunluluğu getirilmeli, her evlenen çifte en az iki adet ağaç dikme zorunluluğu getirilmeli. Tüm devlet ve özel kurumlar ile tüm okullarımızın,  kendisine ait ayrı ayrı özel ormanlıkları olmalı ve her yıl bu ormanlıklarını belirli sayıda ağaç dikmeleri zorunlu hale getirilmeli.

Orman İl Müdürlüklerimizin; İl ve ilçelerinde özel fidan üretim tesisleri açılmalı ve halkımıza ücretsiz ağaç dağıtılması sağlanmalıdır.

Üreticilerimizin organik ürün yetiştirmeleri teşvik edilmeli ve tüketicilerimizin de sağlıklı gıda alma hakları korunarak, piyasada satılan sağlıksız ürünlerin sıkı bir şekilde denetlenmesini istiyoruz.

Hormonlu ürünlerin ülkemize girişinin sıkı bir denetimden geçirilerek, ülkemize girişine engel olunmalı ve caydırıcı ağır cezaların getirilmesini istiyoruz.

Küresel ısınmanın önlenebilmesi için dünya devletleri ile imzalanan mücadele çalışmalarının ülkemizde de sıkı bir şekilde uygulanmasını ve uymayan ülkelere yaptırımlar uygulanmasını istiyoruz.

Nehir, göl, gölet, sulak alanlar ve denizlerimizin kirlenmesinin önlenmesi için tedbirlerin daha artırılmasını ve caydırıcı yüksek cezaların getirilmesini istiyoruz.

Sonuç olarak; sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir doğa, sağlıklı bir hayat ve güzel bir gelecek için tüm siyasi parti aday adaylarımızın programlarına bu isteklerimizin girmesini istiyor, kendilerine başarılar diliyoruz? diye konuştu. Haber: Ali Çamur